Bruker Eirik Jensen som rollemodell i gangsterfilm

Er inspirasjon for en sheriff i jungelen på Oslo Øst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Linn Skåber spiller en lettlivet prostituert i «Wendyeffekten», der en politimann likner til forveksling på Eirik Jensen-typen.

Morten Ramm og Christian Skolmen spiller to politietterforskere i et lukket kriminelt miljø lokalisert på Bøler i Oslo.

Bøllete og uortodoks Førstebetjenten i Skolmens rolle framstår som en blanding mellom den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen og Otto Jespersen: Høylydt og uortodoks.

- Han er en slags rollemodell for meg, sier Christian Skolmen og utdyper:

- Regissør Ole Endresen og jeg snakket om at Kripos-skikkelsen Sylfest Dreyer skulle ha trekk fra Eirik Jensen. Dreyer er vel litt Eirik Jensen som type, men min rolle er mer søplete og tar loven i egne hender - er gud i sitt eget lille økosystem. Men husk at det er en komedie.

- Leste om Eirik Jensen - Jeg hadde lest et par bøker der Kripos-etterforsker Eirik Jensen dukker opp. En av dem er «Blodig brorskap», om B-gjengen og Young Guns, der han dukker opp som sentral aktør. Det var før han ble fengslet og siktet for en sak jeg nesten ikke kan tro han har gjort, sier regissør Ole Endresen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.