- Bruker forskere som diskuterer abort av homofile fostere

Norsk kjønnsforsker slakter Harald Eias kilder.

OPPVASK OM HJERNEVASK: Harald Eia har intervjuet en rekke forskere til vitenskapsprogrammet «Hjernevask». Nå er det i stedet blitt en diskusjon om Eias framgangsmåter. FOTO: SVEINUNG UDDU YSTAD
OPPVASK OM HJERNEVASK: Harald Eia har intervjuet en rekke forskere til vitenskapsprogrammet «Hjernevask». Nå er det i stedet blitt en diskusjon om Eias framgangsmåter. FOTO: SVEINUNG UDDU YSTAD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Kjønnsforsker Agnes Bolsø har trukket seg fra Harald Eias vitenskapsprogram. Nå angriper hun Eia for å bruke argumenter fra forskningsmiljøer som diskuterer abort av homofile fostere.

— Jeg ble konfrontert med argumenter fra tre amerikanske genforskere, psykologer som står i en svært spesiell tradisjon, sier Agnes Bolsø.

Debatten om arv og miljø er en gjenganger i forskningsmiljøer. Harald Eias arbeid og konfronterende intervjuteknikk i opptakten til programmet «Hjernevask» har igjen skapt steile fronter i den polariserte debatten.

Følte seg lurtDagbladet skrev i går at Agnes Bolsø også trekker seg etter å ha blitt intervjuet av Eia.Søndag kunngjorde sosiologiprofessor Willy Pedersen at han ville trekke seg, fordi han følte seg lurt da han ble intervjuet om motsetningene mellom arv og miljø.

Temaet for Eias intervju med Bolsø var seksualitet. Bolsø viser til at den ene av de tre amerikanske psykologene, Gerulf Rieger, tilhører en omstridt skole.

— Rieger har hatt J. Michael Bailey som mentor, og er hans laboratorieassistent. Bailey er arvehygieniker, og det er alltid dårlig nytt for «undermenneskene», for eksempel homofile, sier Bolsø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer