ØYA-KLARE: Skranglepopduoen Girls. Jentene forblir trolig hjemme i San Francisco.
ØYA-KLARE: Skranglepopduoen Girls. Jentene forblir trolig hjemme i San Francisco.Vis mer

Bruker han penis som mikrofon på Øya?

Girls, Raekwon og Fool's Gold klare.

||| I fjor skapte de en av årets beste debutplater, og mest minneverdige musikkvideoer, da en penis på kreativt vis ble brukt som mikrofon i «Lust for Life».

Fredag 13. august står San Francisco-gruppa på scenen i Middelalderparken i Oslo.

Dagbladets anmelder Sven Ove Bakke anmeldte debuten «Album» da den kom i september, og mente den både inneholdt vink og nikk til Phil Spectors vegg-til-vegg-sound (eller gjerne bare trommelyden), Motowns sorgmunterhet, Velvet Undergrounds popminimalisme, Byrds' ringlende gitarer og en og annen tidlig Beatles-single.

Bakke kastet terningkast fem:

- En rik, triumferende popplate med slitesterke låter hvor det naskes inspirert fra noen av rockhistoriens øverste hyller, og hvor duoen har mer orden i sysakene sine enn de liker å gi inntrykk av, skrev han.

Wu Tang Clan-medlemmet Raekwon var også en favoritt blant våre anmeldere i fjor, med sin «Only Built 4 Cuban Linx, Pt. 2». Også han er klar for Øya, i likhet med Fool's Gold.

Sistnevnte er et tolvmannsband fra Los Angeles, mange med indiebakgrunn, som har tatt afropopinnflytelsen som Vampire Weekend bare flørter med et par steg lenger.

Fool's Gold har figurert på lister over «band å følge med på i 2010» i blant annet The Guardian