Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bruker helga i teltkø for «Game of Thrones»

Stor interesse for premieren på sesong fem.

I KØ FOR DAENERYS: Norske «Game of Thrones»-fans ligger i telt foran Colosseum i Oslo. Foto: Stella Pictures / Steinar Suvatne, Dagbladet
I KØ FOR DAENERYS: Norske «Game of Thrones»-fans ligger i telt foran Colosseum i Oslo. Foto: Stella Pictures / Steinar Suvatne, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Værmeldinga for helga i hovedstaden lyder 5-6 grader, lett regn og sur vind. Likevel har «Game of Thrones»-entusiastene slått opp leir utenfor Colosseum kino. 

Der blir de fram til midnatt søndag for å sikre seg billetter til premieren på sesong fem av fantasysuksessen fra HBO. Foreløpig er køerne bare to i tallet, men det forventes at flere dukker opp i løpet av fredagen. 

- Dette er bare småtterier. Vi lå 16 dager i kø for billetter til «Hobbiten», sier Ann-Mari Nesmo.

Satt bort bikkja Hun har satt bikkja til naboen og tilbringer helga, slo opp telt midt i Oslos asfaltjungel og deler førsteplassen i køa med Espen Mikkelsen. De to møttes i køa til «Hobbiten 2» og har siden blitt gode køvenner. 

- Vi er køere, en fast gjeng som ofte møtes til slike ting. Det er overraskende behagelig og hyggelig å være her. Vi spiller brettspill, ser film og kjaser for å få tida til å gå, sier Espen, som altså innehar den prestisjetunge førsteplassen i «GoT»-køa.

Trikset for å holde varmen i det sure vårværet i Oslo er ifølge dem begge superundertøy. Espen har en onepiece inne i teltet, men den får ikke Dagbladet lov til å avfotografere ham i, av hensyn til Mikkelsens samboer, som visstnok ikke er noen stor onepiece-tilhenger.

Irriterende gatemusikant - Vi sover til nidraget, pusser tenna inne på doen på kinoen og så går inn på butikken for å kjøpe frokost. Så er det bare å sette igang med det en vil. Tida går overraskende fort, og dette er egentlig et veldig deilig liv, sier Nesmo, som venter på nystekte skoleboller fra butikken på tvers av veien. 

«Game of Thrones» sesong fem har premiere på HBO 13. april. Nylig var det eksklusiv førpremiere på episode én av serien ved Tower of London i den britiske hovedstaden, med alle stjernene fra serien tilstede. The Guardians anmelder var svært positiv etter å ha sett første del av det etterlengtede sesongen.  

Eneste haken er et storstilt byggeprosjekt på tvers av gata. Lyden av spikerpistoler og sementblandere er fast vekkerklokke. Men det mest irriterende er gatemusikanten nede i veien, ifølge Mikkelsen.

PÅ PLASS: Espen Mikkelsen og Ann-Mari Nesmo. Foto: Steinar Suvatne / Dagbladet
PÅ PLASS: Espen Mikkelsen og Ann-Mari Nesmo. Foto: Steinar Suvatne / Dagbladet Vis mer

- Han kan bare én sang, og den spiller han igjen og igjen og igjen. Det er det eneste som er irriterende, ellers koser vi oss glugg, sier han. 

Ønsker mer selskap Utover spill og film, går dagene med på snakke med forbipasserende som undrer seg over hva to telt gjør midt i Oslo-gryta. 

- Det mange som kommer innom. Venner kommer for å holde oss med selskap, folk som går forbi kjenner oss igjen, og spør hva det er vi ligger i kø for denne ganga, fortsetter Espen Mikkelsen.

Både Mikkelsen og Nesmo har ryddet helga klar for jobb for å ha sjans til å ligge i telt midt på Majorstua i Oslo. Mikkelsen har en leilighet i nærheten hvor de kan ta seg en dusj, om det skulle trengs.

- Vi håper det kommer flere i løpet av helga. Det er alltid hyggelig med mer selskap, avslutter Nesmo.

VÅKNER AV BYGGEBRÅK: Køerne i Oslo har et byggeprosjekt som nærmeste nabo. Foto: Steinar Suvatne / Dagbladet
VÅKNER AV BYGGEBRÅK: Køerne i Oslo har et byggeprosjekt som nærmeste nabo. Foto: Steinar Suvatne / Dagbladet Vis mer
Hele Norges coronakart