Aftenposten:

Bruker helside på «jødespørsmål»-blemme

Aftenposten må på teppet overfor egne lesere.

IKKE OVERRASKET: Man skal ikke være så overrasket av at de yngre generasjonene er historieløse, sier forstander i Det mosaiske trossamfund, Ervin Kohn, om flausen til Aftenposten. Foto: Hampus Lundgren / Dagbladet
IKKE OVERRASKET: Man skal ikke være så overrasket av at de yngre generasjonene er historieløse, sier forstander i Det mosaiske trossamfund, Ervin Kohn, om flausen til Aftenposten. Foto: Hampus Lundgren / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Aftenpostens sjefredaktør Espen Egil Hansen bruker i dag en helside i avisa til å si unnskyld for bruk av ordet «jødespørsmålet» i en nyhetssak publisert onsdag forrige uke.

- Det er fantastisk at de bruker såpass med plass. Bare da kan andre lære noe. Man skal ikke være så overrasket av at de yngre generasjonene er historieløse, og det er vår plikt å undervise dem, sier forstander i Det mosaiske trossamfund, Ervin Kohn, til Dagbladet.

Aftenposten har lagt seg paddeflat og snur nå alle steiner, ifølge redaktør Espen Egil Hansen. Dagens unnskyldning kommer i tillegg til avisas beklagelse forrige fredag.

Tilbakemeldinger fra leserne på hvorfor og hvordan en slik blemme kunne skje, krever et mer utfyllende svar, ifølge Hansen, som mandag presiserer at de ettergår hele produksjonsleddet. Alle ansatte har fått beskjed om flausen og hvordan de skal beklage den utad, skriver han.

Skrev om antisemittisme

Forrige onsdag skrev Aftenposten om venstresidens Israel-motstand. «Er de anti Israel eller antisemitter? Spørsmålet splitter venstresiden på begge sider av Atlanteren», var artikkelens tittel på nett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer