Bruker «Idol»-nettsider for å promotere eget punkeband

Det liker faren til Bjørn Johan dårlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Faren til Bjørn Johan ringte. Han er advokat, og var ikke fornøyd. Men jeg har ikke hørt noe fra TV 2, sier Daniel Pedersen (22) til Dagbladet.no.

For kort tid siden registrerte han en rekke nettadresser med navn på årets «Idol»-deltakere - deriblant bjornjohanmuri.no og timiannaastad.no.

Bjornjohanmuri.no inneholder minimalt med informasjon, men har tydelige bannere som leder videre til hjemmesidene til poppunkgruppa Crash, der Pedersen spiller bass.

Trolig lovlig

- Målet med dette er jo å skaffe mest mulig blest om bandet vårt. Men jeg har ikke kjøpt disse domenene for å tjene penger på å selge dem videre til «Idol»-artistene, sier Pedersen, som mener han ikke gjør noe ulovlig.

Han får til dels støtte av Jon Bing, professor i rettsinformatikk, som mener dagens lover burde vært strengere i saker som dette.

- Det belyses altfor sjeldent, og det er nokså interessant at vi har et så sviktende vern omkring vårt eget navn, sier han til Dagbladet.no.

Bare unntaksvis vil det være ulovlig å bruke andres navn i en slik sammenheng.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer