Bruker NRK-kjendiser for å unngå DAB-rabalder

NRK bruker egne profiler for å nå ut til publikum med råd og tips. 

DAB: I en video på Facebook viser Tore Sagen, Bjarte Tjøstheim og Steinar Sagen i «Radioresepsjonen» hvordan man installerer en DAB-adapter i bilen. FOTO: NTB Scanpix
DAB: I en video på Facebook viser Tore Sagen, Bjarte Tjøstheim og Steinar Sagen i «Radioresepsjonen» hvordan man installerer en DAB-adapter i bilen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Onsdag ble det klart at forslagene om å utsette eller stanse slukkingen av FM-nettet ikke fikk flertall på Stortinget.

Dermed går slukkingen som planlagt, og starter med Nordland 11. januar. Deretter følger resten av landet etter i tur og orden frem til Troms og Finnmark, som er den siste regionen, slukker FM-nettet 13. desember.

I et brev fra NRK til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), som Dagens Næringsliv har fått tilgang til, skriver statskanalen at de har planlagt flere tiltak for at overgangen skal gå så problemfritt som mulig.

Bruke NRK-kjendiser

Blant tiltakene er å bruke NRK-kjendiser til å gi publikum tips og råd, etablere egne beredskapsteam som skal rykke ut til folk med DAB-problemer, dra på norgesturné med en egen buss, som skal være på plass på steder FM-nettet slukkes, og være til stede på sosiale medier for å svare på DAB-spørsmål. NRKs publikumsservice vil også få økt bemanning.

NRK-kjendisene er allerede i gang med kampanjene. Blant dem er «Radioresepsjonens» guide til hvordan man skal få DAB i bilen. Onsdag kveld har videoen blitt vist 106 000 ganger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer