Bruker skjult overvåkning i Krekar-dokumentar

TV 2 kan bli stilt ansvarlige for brudd på Vær Varsom-plakaten.

BLIR OVERVÅKET I TV 2-DOKUMENTAR: Det amerikanske tv-teamet setter opp et skjult kamera utenfor Mullah Krekars bolig i dokumentaren som vises på TV 2 i kveld. Foto: Heiko Junge / Scanpix
BLIR OVERVÅKET I TV 2-DOKUMENTAR: Det amerikanske tv-teamet setter opp et skjult kamera utenfor Mullah Krekars bolig i dokumentaren som vises på TV 2 i kveld. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I den mye omtalte amerikanske dokumentaren om Mullah Krekar som sendes på TV 2 i kveld, kan man se det amerikanske TV-teamet sette opp et skjult minikamera utenfor den angivelige terroristens bolig i Oslo.

Dette skjer tilsynelatende uten annen grunn enn å filme Mullah Krekar mens han kommer ut av sin egen bolig.

Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold, hadde ikke selv sett dokumentaren da Dagbladet.no ringte i ettermiddag, men mener bruken av skjult kamera i TV 2-dokumentaren kan være et brudd på pressens egne etiske retningslinjer, Vær Varsom-plakaten.

- Det dette amerikanske teamet har gjort her vil, slik du forklarer det, være et brudd på den praksis Pressens Faglige Utvalg (PFU) har valgt å følge. Her høres det mer ut som om bruken av skjult kamera er gjort som et dramaturgisk grep i dokumentaren, og ikke for å avsløre noe som er kritikkverdig eller av samfunnsmessig betydning.

Han sier at TV 2 vil være de som blir stilt ansvarlige, til tross for at de selv ikke har vært med på å lage dokumentaren.

- TV 2 har ansvaret for det de publiserer, så det er de som her blir stilt ansvarlig dersom saken havner i PFU, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer