Bruker trusa i kampen mot sex-undertrykkelse

«Jeg har større baller enn deg.»

Den italienske aktivisten og samtidskunstneren Alexsandro Palombo har bedt kvinner om å uttrykke sine tanker om kjønnsrelatert vold ved å skrive det ned.

Og det på undertøyet sitt.

Voldsom respons Han oppfordrer kvinner til å vise hva dem står for og ikke godta seksualisert vold. De har tatt oppfordringen på direkten, og det brer om seg på nettet. Kampanjen har han kalt «What Kind Of Man Are You?» under emneknaggen #briefmessage, der han oppfordrer kvinner til å skrive en hardtslående melding på truse, ta bilde og legge det ut på nettet.

Palombo omtaler responsen som «umiddelbar og kraftig».

- Vold mot kvinner er et alvorlig problem som bare kan overvinnes gjennom kulturell og sosial utdanning, sier samtidskunstneren kjent for respektløs, kontroversiell og fargerik kunst til Dagbladet.

-Bekjemp kvinnevold «What Kind Of Man Are You?» - eller på norsk: «Hva slags mann er du?», spør Alexsandro Palombo og sender ut sitt alvorlige budskap på en litt morsom og småfrekk måte.

- Vi trenger sterkere lover for å bekjempe vold mot kvinner.

- Vi må hele tida kjempe nådeløst mot all kjønnsrelatert vold og overgrep. I dagens samfunn blir kvinner fortsatt betraktet som et objekt. Det er en sterk mannlig sjåvinisme i samfunnet som fremdeles misbruker kvinner.

Menn tar grep Alexsandro Palombo ønsker å stille spørsmål og skape refleksjoner om viktigheten av mangfold og menneskerettigheter.

- Jeg er en aktivist som belyser sterke og kontroversielle saker gjennom kunsten.

- Mine kunstverk er som et speil - som kulturelle uttrykk for samfunnet vi lever i. Menn har også kastet seg på kampanjen og skrevet slagord på sine underbukser,  sier han til Dagbladet.

#jegharopplevd Han beskriver kampanjen som enkel, uten filter, formulert og laget av kvinner som uttrykker seg kraftfullt med få ord på en truse.

I Norge er det også en pågående feministdebatt om synet på kvinner.

Dette tok virkelig tok fart etter at NRKs Trygdekontoret viste en sex-video av en som skal forestille programleder Thomas Seltzer ha sex med Kari Jaquesson. Under emneknaggen #jegharopplevd forteller kvinner på Twittwer om sine opplevelser om sex-trakassering.

KVINNER MED BALLER: Kunstneren Alexsandro Palombo har bedt kvinner om å skrive ned hva de mener om seksualisert kvinneundertrykking på trusene sine. Alle foto: Alexsandro Palombo
SVAKE OVERGRIPERE: Det er overgriperne som er svake, mener denne kvinnen.
FORBILDE: Denne kvinnen begynner med sin sønn.
SPRER SEG: Det begynte i Italia, men nå sprer kampanjen seg som ild.
RUSSLAND: En russisk kvinne tar trusa og pennen fatt.
MER ENN «MUS»: Meldinga fra denne kvinnen er ganske klar.
IKKE SVAKE: Kvinner lar seg ikke tråkke på, er det klare budskapet.
MASKULIN STØTTE: Menn har også kastet seg på underbuksebølgen.
RESPEKTERER KVINNENE: Denne mannen står på kvinnens parti.
KASTRERING: Kastrer voldtekstmenn, er denne mannens oppfordring.
ET SUBJEKT:  Klar tale: - Jeg er ikke et objektsubjekt. Jeg er et subjekt. Foto: http://humorchic.blogspot.no
ET SUBJEKT: Klar tale: - Jeg er ikke et objektsubjekt. Jeg er et subjekt. Foto: http://humorchic.blogspot.no Vis mer