Brukte 23 år på å gi ut debutromanen

Lars Ove Seljestad hadde ikke trua på seg selv som forfatter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg visste jeg hadde prøvd å skrive en roman, men skjønte ikke at det var et manus. Det er en av de tøffeste bøkene jeg har skrevet, sier Lars Ove Seljestad (54) om debutboka «Blind» i denne ukas Bokpod.

Da han var 21 år sendte han inn et utvalg av dikt til forfatteren Olav Hauge, etter å ha søkt på forfatterstudier i Bø. Men da svaret fra Hauge kom, hadde han akkurat fått avslag på søknaden til studiet, og leste det håndskrevne brevet med sarkasme.

- Det stod «Til herr Lars Ove Seljestad. Så du driver og skriver dikt, du.»

Han tolka det som at det ikke var bra og han mista motet - til tross for at det stod at diktene han hadde lagt med ikke så verst ut.

Siden mai har tidligere Dagblad-journalist Hallgeir Opedal intervjuet norske forfattere i «Bokpoden», et samarbeidsprosjekt mellom Monkberry og Dagbladet. «BokPoden» er et ukentlig, timelangt dybdeintervju du kan laste ned på iTunes eller spille av på Dagbladet.no.

Mye skuffelse og sinne Lars Ove Seljestad forteller i ukas intervju at han slo forfatterkarrieren fra seg, fordi han følte han måtte studere og jobbe, og våget ikke å satse på skrivingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.