Brukte 33 år på én musikkvideo

Se den her.

• Se videoen her (Quicktime)

(Dagbladet.no): Skal du lage musikkvideo trenger du enten mye penger, eller bare en særdeles god idé. 

I den siste kategorien kan man best plassere regissør Eskil Vogt og Ola Fløttum fra The White Birch. Ved hjelp av videoopptak som strekker seg 33 år tilbake i tid har de nå laget videoen til låta «Seer Believer».

- Musikkvideoen baserer seg på materiale som går helt tilbake til da jeg ble født. Det meste er tatt opp av faren min på 8MM, forteller Fløttum til Dagbladet.no.

Måtte ringe ekskjærester

Regissør Vogt har bearbeidet timesvis med film fra familien Fløttums arkiv. Produksjonsselskapet Hocus Focus har videre gjort opptak av barnemunner som mimer teksten, og manipulert det inn i videoen for å få det til å se ut som om den unge utgaven av Ola faktisk synger.

- Eskil fikk full kunstnerisk frihet med hensyn til hvilke opptak han skulle bruke. Var det anstendig nok til å vise det fram for venner og bekjente, var det også greit å bruke i videoen.

Mye av arbeidet i ettertid gikk også med til å ringe rundt til andre som var med i filmopptakene for å høre om det var i orden at de også ble med i videoen. Fløttum måtte i den forbindelse ta telefoner til et par ekskjærester.

STORT PROSJEKT: The White Birch\' nye video baserer seg på 33 år med videoopptak fra familien Fløttums arkiv.
STORT PROSJEKT: The White Birch\' nye video baserer seg på 33 år med videoopptak fra familien Fløttums arkiv. Vis mer

- He he, det stemmer det. Uten at noen må tro at alle jentene som er med i videoen er mine tidligere kjærester.

Mange locations

«Tidenes dyreste musikkvideo» kaller regissør Eskil Vogt den. Årsaken er ikke bare at videoen - indirekte, selvsagt - tok så lang tid å lage, men også at den er tatt opp på en rekke locations rundt om i verden.

- Vi reiste mye i forbindelse med FN-jobben til faren min, og klippene er blant annet fra New York, Jamaica, Mexico og Florida. Heldigvis hadde han god estetisk sans, noe regissøren også har vært veldig fornøyd med, forteller Fløttum.

I tillegg til The White Birch har Ola Fløttum blant annet også bakgrunn fra Salvatore og Portrait of David, samt som turnégitarist for Briskeby.

«Come Up For Air», The White Birch\' siste album, fikk terningkast fem i Dagbladet.

• Se videoen her