Brukte nesten seks millioner på oppsigelse

Den Nationale Scene i Bergen.

DYR OPPSIGELSE: Teatersjef på Den Nationale Scene, Agnete Haaland, og direktør Bente H. Ringstad, sa opp daværende produksjonsteknisk sjef ved teateret Øyvind Eskildsen i desember 2012. I vår ble saken tatt opp i Bergen tingrett, og nå er det klart at Eksildsen får utbetalt 2,6 millioner kroner i sluttvederlag, samt 600 000 kroner for utestående lønn og pensjon. Foto: NTB Scanpix
DYR OPPSIGELSE: Teatersjef på Den Nationale Scene, Agnete Haaland, og direktør Bente H. Ringstad, sa opp daværende produksjonsteknisk sjef ved teateret Øyvind Eskildsen i desember 2012. I vår ble saken tatt opp i Bergen tingrett, og nå er det klart at Eksildsen får utbetalt 2,6 millioner kroner i sluttvederlag, samt 600 000 kroner for utestående lønn og pensjon. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Avskjedigelsen til tidligere produksjonsteknisk sjef ved den Nationale Scene (DNS) i Bergen, Øyvind Eskildsen, er blitt kostbar.

Flere millioner Bergens tidende (BT) skriver i dag at det er brukt nærmere 900 advokattimer på arbeidskonflikten, noe som skal tilsvare 2,49 millioner kroner.

BT skriver også at etter saken var oppe i Bergen tingrett i vår, er det nå klart at den oppsagte Eskildsen får utbetalt 2,6 millioner kroner i sluttvederlag i forliket med DNS, samt 600 000 kroner for utestående lønn og pensjon.

Det var i desember 2012 at Øyvind Eskildsen ble oppsagt av teatersjef Agnete Haaland og direktør Bente H. Ringstad, og tilbudt en sluttpakke på 2,4 millioner kroner, som han takket nei til.

Oppsigelsen kom etter at Eskildsen skal ha opptrådt illojalt.

- Skattebetalernes penger Kostnadene for uenighetene ved oppsigelsen, som nå strekker seg på flere millioner kroner, møter kritikk.

- Det er skattebetalernes penger vi snakker om. Teateret er 100 prosent statlig finansiert. Det påhviler DNS et ekstra ansvar å forvalte pengene på en god måte, sier teateranmelder og tidligere kulturredaktør i BT, Jan Harald Landro, til avisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer