Brukte seks år på Beatles-bok

LONDON (Dagbladet): The Beatles gjør comeback - med en murstein av en bok.

De tre gjenlevende medlemmene, Ringo Starr (59), George Harrison (57) og Sir Paul McCartney (57), har brukt seks år på å forfatte den definitive «The Beatles Anthology». Boka slippes til høsten.

Originalbesetningen vil nå fortelle med egne ord hva som virkelig skjedde fra de het The Quarrymen i 1957 fram til «Let It Be» i mai 1970.

Avisa The Sunday Telegraph mener at The Fab Four vil tjene om lag en milliard pund på sin forfattervirksomhet. Regnet om til norske kroner skulle det bli sånn cirka 13,5 milliarder kroner for et opplag på rundt 20 millioner kopier.

Samarbeidet mellom de tre er vanskeliggjort av at Paul og Ringo har tre hjem spredt over hele kloden. De fleste møtene mellom dem har funnet sted i Apple-selskapets hovedkvarter i Knightsbridge, London.

Lennon er med

Og John Lennons enke, Yoko Ono, vil få sin skjerv - sjøl om The Telegraph hevder at de tre forfatterne legger skylda for at The Beatles ble oppløst på avdøde John Lennon. Beatles-medlemmet som ble skutt ned og drept utenfor sitt hjem i New York i desember 1980, er med i boka i form av hundrevis av gamle uttalelser som er flettet inn i historien.

Ifølge avisa vil boka bli på 360 sider i stort format - på størrelse med ett bind av «Encyclopedia Britannica». I første omgang skal biografien slippes i Storbritannia og USA, men det skal også være planer om å oversette den til en rekke andre språk også. Inkludert kinesisk. Norsk? Det må da være et gubbeforlag som ønsker seg denne?

1200 bilder

For - foruten ord blir den rikelig illustrert med bilder av verdens mest kjente musikere som aldri tidligere er publisert. Over 1200 bilder skal de tre Beatles-gutta sitte med rettighetene til.

Det er få konkrete avsløringer om bokas innhold, men Paul, George og Ringo skal avsløre at de i 1996 sa nei til et gigantisk tilbud om å komme sammen igjen for 17 konserter i USA, Tyskland og Japan. Bra var det. For The Beatles uten Lennon er som DDE uten karsk.