Brukte sin egen sykdom i rollen som «Mammon»-Vibeke

Lena Kristin Ellingsen (33) hentet fram sin egen angst for å spille Økokrim-etterforsker i «Mammon».

Oslo 20131206. Skuespiller Lena Kristin Ellingsen.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
Oslo 20131206. Skuespiller Lena Kristin Ellingsen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg hadde jo ikke løpt på over et år, og lurte veldig på hvordan det skulle gå, sier Lena Kristin Ellingsen fra dypet av en saccosekk.

I går viste NRK første episode av den norske thrillerserien «Mammon», der Lena Kristin Ellingsen spiller Økokrim-etterforsker Vibeke Haglund, som sammen med journalisten Peter Verås, spilt av Jon Øigarden, havner midt oppe i en sak som handler om makt, penger, liv og død. Et stykke ut i episode én blir Vibeke blir forfulgt på en løpetur i skogen, og må løpe for livet. Da serien ble spilt inn for to år siden var Lena Kristin akkurat i ferd med å bli frisk etter over et års sykdom. Etter mange måneder i mørke fikk hun diagnosen post-viral-tretthets-symptom - som en ettervirkning av kyssesyken. Hun fikk rollen mens hun var i London som et ledd i forsøket på å bli frisk.

- Det hadde jeg overhodet ikke trodd. Jeg hadde nærmest fortrengt hele prøvespillinga, jeg syntes ikke selv jeg gjorde det noe bra. Men tydeligvis må det ha vært et eller annet som funket likevel, sier Lena Kristin.

I kjøkkenvinduet i den gamle bygårdsleiligheten på St. Hanshaugen lyser ei adventsstjerne. En kaktusliknende vekst er pyntet til jul, og på gulvet i stua ligger sønnen Ivan på seks måneder og babler fornøyd. Samboer Trond Fausa Aurvåg sørger for fyr på peisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer