Brukte sine egne amfetaminpsykoser i rollen

Hans-Erik Dyvik Husby tok av egen narkoerfaring for å spille Cornelis Vreeswijk.

GODE VENER: De to hovedrolleinnehaverne i filmen «Cornelis», Hans-Erik Dyvik Husby og Malin Crepin, var sammen på Hotel Continental i går. De spiller ekteparet Cornelis Vreeswijk og Ingalill Rehnberg i filmen som har premiere i morgen. Foto: Lars Eivind Bones
GODE VENER: De to hovedrolleinnehaverne i filmen «Cornelis», Hans-Erik Dyvik Husby og Malin Crepin, var sammen på Hotel Continental i går. De spiller ekteparet Cornelis Vreeswijk og Ingalill Rehnberg i filmen som har premiere i morgen. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg måtte konfrontere det vanskelige. Når Cornelis har en amfetaminpsykose i filmen, måtte jeg gå inn i meg selv og gjenoppleve mine egne amfetaminpsykoser, sier Hans-Erik Dyvik Husby til Dagbladet.

Han sitter i en sofa på Continental Hotel i Oslo. Tjue kilo tyngre enn sist han var i rampelyset med musikalen «Jesus Christ Superstar». I morgen har filmen «Cornelis», om den nederlandsk-svenske trubaduren Cornelis Vreeswijk, premiere (les vår anmeldelse her).

Den tidligere Turboneger-vokalisten har tittelrollen.

- Det har vært mentalhygiene, som det er perfekt å være ferdig med. Det har vært tøft å gå inn i en barriere om min egen rusavhengighet, men en frihet etterpå. Det var jo også derfor jeg fikk, og ville ha, denne rollen, sier han.

- Leger gir dødsresepter For å finne den perfekte mannen til å spille Cornelis, prøvefilmet regissør Amir Chamdin 70—80 menn. En kveld leste han at eks-Turbovokalisten var på avrusning i Sverige. Da falt alt på plass.

- Jeg kunne ikke hatt en annen enn Hans-Erik i rollen som Cornelis. Når jeg fikk støtte av Jack (Cornelis? sønn, red.anm.) og så ham i «Jesus Christ Superstar», var jeg overbevist, sier Chamdin til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer