Brukte tusenvis på kunst - var fiaskokjøp

- En katastrofe, sier byens ordfører.

EKTE? Dette bildet er angivelig malt av den franske kunstneren Étienne Terrus. Et museum i Frankrike har oppdaget at nær halvparten av Terrus-maleriene deres er falske. Foto: Wikimedia Commons
EKTE? Dette bildet er angivelig malt av den franske kunstneren Étienne Terrus. Et museum i Frankrike har oppdaget at nær halvparten av Terrus-maleriene deres er falske. Foto: Wikimedia Commons Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Musée Terrus i Frankrike har gått på det man kan kalle et skikkelig bomkjøp.

Museet, som ligger i byen Elne i Sør-Frankrike, har oppdaget har de har 82 falske kunstmaleri i samlingen sin, skriver BBC.

I forbindelse med en omfattende oppussing av museet, som ble opprettet i 1994 for å vise fram maleriene til byens store sønn, Étienne Terrus, ble kunsthistorikeren Eric Forcada invitert for å vurdere verkene.

Laget av noen andre

En gruppe eksperter ble satt inn for å gå gjennom maleriene og tegningene. De konkluderte med at om lag halvparten av verkene som museet eier, 82 av 140 malerier og tegninger, var laget av noen andre enn Terrus.

Ifølge France3, ble flere av bildene avslørt fordi bygninger som var avbildet, først ble bygget etter at maleren var død.

Siden museet er statlig eid, er det bystyret i Elne som har kjøpt maleriene og tegningene til museet over en 20-årsperiode. Det svir nok i seg selv å oppdage at man har kjøpt titalls falske malerier, men det svir nok ekstra godt når man finner ut hvor mye man har betalt for dem.

Ifølge BBC har de 82 maleriene og tegningene blitt kjøpt inn for rundt 160 000 euro. Det tilsvarer over 1,5 millioner norske kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer