Brumm-vinner som brummer

Grrr. Grrr. Lytt til Ole Brums nye valgspråk. For årets vinner av Brum-prisen er ikke en snill og ufarlig bjørn. Mosse Jørgensen (77) synes det er viktig å være sint og slem.

Det er sjette gang Brum-prisen deles ut til ut til et menneske som nærmer seg det brumske ideal. Det vil si en person med hjertelag, omsorgsevner og en person som er opptatt av å bevare venner. Samtidig må vedkommende være opptatt av å leve det gode liv. Og en slik person er Mosse Jørgensen, mener årets jury.

Pedagogen og grunnleggeren av Forsøksgymnaset i Oslo lever nemlig etter mottoet: 'Skolen skal gi kunnskap om livet, og en forutsetning for dette er at man er sammen med mennesker som elsker livet.'
Men noe godmodig brum-brum får du ikke ut av Mosse, som er opptatt av også de slemme elevene i sin hundremeterskog.

- Jeg håper denne prisen kan hjelpe meg til å bli litt snillere. Jeg har alltid lurt på om jeg er et snilt eller slemt menneske. Men jeg har kommet til at det er viktig å bevare den sinte siden av seg selv. Jeg håper ikke denne prisen ødelegger det. Det er veldig viktig å være fryktelig sint for å kunne være fryktelig snill, brummet Mosse da hun tok imot prisen.

Hun påpekte også at de slemme elevene er viktig for henne, fordi disse er vel så interessante og og spennende som de snille.
Samtidig med den gjeve utmerkelsen ble en helt ny og unik Ole Brum-CD lansert. Fire lyd-CDer utgjør en komplett Brum-samlingen. Og hva er mer naturlig enn å la krysningen av Ole Brum og Nasse Nøff - Tor Åge Bringsværd lese fortellingene? Gustav Lorentzen har gjendiktet de fleste tekstene og laget ny musikk.