LATTERLIG GODE VENNER: Henriette Steenstrup og John Brungot skal lage sceneshow sammen, etter årevis med gøy på TV. «Åpent forhold» får premiere i januar på Chat Noir. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
LATTERLIG GODE VENNER: Henriette Steenstrup og John Brungot skal lage sceneshow sammen, etter årevis med gøy på TV. «Åpent forhold» får premiere i januar på Chat Noir. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Henriette Steenstrup og John Brungot er klare for Chat Noir

Brungot og Steensrup lager humor om åpne forhold : - Det er nok slitsomt for John at jeg er nyforelska

Komikerne Henriette Steenstrup og John Brungot utforsker relasjoner i sitt nye komishow «Åpent forhold».

(Dagbladet): - Det var det første jeg sa på første date, at jeg har et åpent forhold med John Brungot, sier Henriette Steenstrup (42) og byr på et av sine særegne latterbrøl som starter i mageregionen.

Hun og den kjente skuespillerektemannen Fridtjov Såheim gikk fra hverandre for et år siden. Steenstrup fikk så vidt testa ut singellivet, før hun fant kjærligheten på ny, og har samtidig et fortrolig venneforhold til sin gifte kollega John Brungot (40).

Sånne erfaringer kan det bli gode sketsjer av.

Og nettopp relasjoner er temaet når komikervennene Steenstrup og Brungot setter opp sitt første sceneshow sammen. Duoen har lekt med tanken i over to år, og har nå for alvor startet arbeidet med showet «Åpent forhold».

- Vi er så gode venner at vi har fleipa med om å lage et show som het «Bare gode venner junior» som en referanse til Hege Schøyen og Øivind Blunck. Men det passet bedre med åpent forhold. Vi gjør vel alt sammen, bortsett fra å dele seng, sier Brungot mens de to sitter tett i en liten sofa med lav belysning i salen på Chat Noir.

- Ja, vi har åpen linje, og John er min beste guttevenn. Men om han så var den siste fyr på denne jord, så hadde nok vi hatt et platonisk forhold, sier Steenstrup.

Kolleger i en årrekke

De to har vært venner i flere tiår, og har jobbet mye sammen på TV, i alt fra «Torsdag kveld fra Nydalen», «En god nummer to» og «Nårje». Både eget vennskap og velkjente tv-karakterer skal vises fram i det nye showet som får premiere i januar på Chat Noir i Oslo.

- Edel Hammersmark Gjervan vil nok tvinge oss til å være med, hun gir seg ikke. Og John har 90 prosent av Norges kjendisflora i kroppen, så det vil bli en del parodi. Vi er litt som et band, vi må spille noen hits og så noen nye sanger, sier Steenstrup.

- Et ikke så populært band da, og dette blir ingen «best of», ler makkeren.

GJENSYN: Henriette Steenstrup og John Brungot skal lage sceneshow sammen, og lover gjensyn med flere av sine gamle rollefigurer i «Åpent forhold» som får premiere i januar på Chat Noir. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
GJENSYN: Henriette Steenstrup og John Brungot skal lage sceneshow sammen, og lover gjensyn med flere av sine gamle rollefigurer i «Åpent forhold» som får premiere i januar på Chat Noir. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

De to er nå i den morsomme planleggingsfasen der alt er gøy, men gruer seg begge til de må stryke ting og de begynner å tvile på egne sketsjer. De har imidlertid allerede noen kjente parodier de vet skal med i det nye showet.

- Jeg har veldig lyst til at Leo Ajkic skal komme og ha greie på den greien på den tingen. Og kanskje Marcus eller Martinus - eller begge - kommer, og Magnus Carlsen hadde vært gøy, sier Brungot og legger om stemmen for hver person han nevner.

Komikeren som tidligere var kjent for sine mange nakensketsjer, skal imidlertid ikke kle av seg på scenen.

- Nei, det er foreløpig på nei-blokka. Men om folk er gærne etter Brungot-snopp så ligger det masse på internett. Folk har sett så mange som er nakne folk i humorsammenheng, da er det ikke noe vits lenger og jeg tenker at de skal få slippe det nå, sier han.

- Sover aldri

Brungot som er gift småbarnsfar og Steenstrup som er nyforelska tobarnsmor kommer imidlertid til å høste av erfaringene fra egne forhold i showet.

- Det er karakterbasert gøy, men det påvirkes jo av der vi er i livet. Det er nok slitsomt for John at jeg er nyforelska, fordi jeg prater så mye om ham, og jeg sover jo aldri, utbryter Steenstrup.

SKILLES SOM VENNER: Henriette Steenstrup og Fridtjof Såheim snakket åpent om tida der de to ble skilt under et lengre intervju på «Senkveld med Thomas og Harald». Video: TV 2 Vis mer

- Nei nei, jeg bærer frukter av en oppesen og viril Henriette, for showets del er det gull. Det er sprut hele veien, parerer Brungot.

Og selv om tittelen henspeiler på det, er ikke «Åpent forhold» et show som utforsker par som lever i åpne forhold.

- Nei, absolutt ikke. Jeg blir sliten av tanken på å forholde meg seksuelt til en ekstra person eller et annet par, sier Brungot.

- Nei, det er ikke en oppfordring til folk om å forandre livsstil, sier Steenstrup, mens makkeren ser seg rundt om mellom de røde sofaene på Chat Noir.

- Dette er et sted for humor og glede, ikke swingers.

PÅ SCENEN: John Brungot og Henriette Steenstrup har drømt om å lage noe sammen på scenen i en årrekke. Neste år får de muligheten på Chat Noir i Oslo. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
PÅ SCENEN: John Brungot og Henriette Steenstrup har drømt om å lage noe sammen på scenen i en årrekke. Neste år får de muligheten på Chat Noir i Oslo. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer