DEBATT

ACER:

Brussels beste venner

Frp bør dempe sin nasjonale patos, når de reint faktisk igjen og igjen er med på å føre makten fjernere fra folk i Norge.

VEDTAS I STORTINGET: I dag vedtar Stortinget etter alle solemerker norsk tilslutning til det europeiske energibyrået Acer. På bildet er ansvarlig statsråd, Olje- og energiminister Terje Søviknes, i Stortinget ved en tidligere anledning.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VEDTAS I STORTINGET: I dag vedtar Stortinget etter alle solemerker norsk tilslutning til det europeiske energibyrået Acer. På bildet er ansvarlig statsråd, Olje- og energiminister Terje Søviknes, i Stortinget ved en tidligere anledning. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Fremskrittspartiet liker å snakke om det norske. Men det gjelder bare når det handler om brunost og julegudstjeneste. Hvem som skal bestemme i Norge er visst ikke så viktig. Hver gang EU krever mer makt over norsk politikk stiller Fremskrittspartiet opp. I dag skjer det igjen, når Frp sier ja til Acer.

«Vi har vært for uklare tidligere, folk har ikke visst hva vi har ment», sa Per Sandberg da Frp i 2016 for første gang sa nei til EU. Uklarheten har ikke blitt mindre siden den gangen. Frps nei til EU finnes bare på papiret. EØS-avtalen er et abonnement på høyrepolitikk. Og den er en avgivelse av styring til organer der Norge ikke har stemmerett.

Med innføringen av den såkalte tredje energimarkedspakken risikerer vi at Norge gir fra oss deler av vår selvråderett i energipolitikken. Grunnen til at debatten om Acer har rast de siste ukene er at den ikke handler om godkjennelse av et hvilket som helst EU-direktiv. Snarere er den en del av en større bølge der tilsyn i EU gis mer og mer makt til å ta beslutninger som er bindende også for oss i Norge. Beslutninger som kan overstyre interessene og ønskene til det norske folk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer