Brustads behandling

Medikamenter bygger ikke opp sosiale nettverk og de stagger heller ikke opp følelsen av å stå utenfor, mener Jan Sunder Halvorsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rusomsorgen: Tidlig på året snakket Helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad varmt om opptrappingsplanen i rusomsorgen. Den nye rusreformen, som kom for fire år siden, hadde svakheter som skulle rettes opp. Men når Helse Sør-Øst for noen dager siden offentliggjorde tildelingen av behandlingsplasser, er det nedskjæring, ikke opptrapping som er realiteten! 70 behandlingsplasser tas bort. Flere utmerkede institusjoner som hadde avtale med Statens helseforetak fikk den ikke fornyet og må trolig nedlegges. Føyer Brustad seg til rekken av politikere vi ikke kan stole på, som sier det ene og gjør det andre?

Da Helse Sør-Øst ble konfrontert med det problematiske i å redusere behandlingsplassene med 70 senger, syntes de ikke det er noe problem. Tapet av kapasitet skal kompenseres med større vekt på korttidsbehandling. I det målet de selv stilte opp ved anbudsinnbydelsen, pekte de på at fordelingen i dag er 70-30 mellom langtidsbehandling og korttidsbehandling. Målet nå var å komme opp i fordeling 50-50. I det nye avtaleutkastet når de 36%.

Men hvorfor vil ikke Helse Sør-Øst da fornye avtalen med ValdresKlinikken, som tilbyr korttidsbehandling, har lang erfaring med dette og driver en virksomhet som gir meget gode resultater! For 13 år siden ble det publisert en forskningsstudie om ValdresKlinikken i legeforeningens tidsskrift som viste at 65% av pasientene som hadde vært gjennom vårt behandlingsopplegg var edru to år etter utskriving. Et slikt tall viser at det er et behandlingsopplegg med høy kvalitet. Får byråkratene i Helse Sør-Øst det som de vil legger de i ruiner et sted som det er sterkt behov for, som folk står i kø for å komme til, som har hjulpet hundrevis av mennesker til å bli rusfrie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer