Brustne illusjoner

Nicole Kidman og Tom Cruise skal skilles. Hollywood gir oss illusjonen av lykke, men hva skjer?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hollywood selger oss illusjonen om evig kjærlighet og «happy ever after». Romantiske komedier som «Pretty Woman», «Mens du sov» og «Du har m@il» spinner på våre drømmer om at det finnes én der ute som er perfekt for oss. Når rulleteksten starter går vi ut av kinosalen i trygg tro på at de lever lykkelig i alle sine dager - helt til virkeligheten slår oss i trynet.

For Hollywood-stjernenes privatliv gjør seg bedre som såpeopera enn romantisk komedie. I den brutale virkeligheten skal du lete lenge etter «happy ever after».

Drøm og virkelighet

Det var vel ikke alle som trodde at ekteskapet mellom Cruise og Kidman kom til å vare. Stygge rykter har hevdet at det kun har vært et skalkeskjul, og at Cruise egentlig er homofil. Men det er da noen stjerner der ute som jeg har følt at jeg kunne stole på.

Jeg skal innrømme at det kom som et stort sjokk da Robert Redford og kona Lola Van Wagenen skilte seg etter 27 år - og det er jo nærmest for en rekord å regne i Hollywood sammenheng. For ikke å snakke om da den selverklærte familiefaren Harrison Ford kunngjorde at han nå skal skilles etter 17 års ekteskap med Melissa Mathison.

I denne virkeligheten står illusjonene for fall. Er det noen som for alvor tror at ekteskapet mellom Brad Pitt og Jennifer Aniston kommer til å vare? Selv gir jeg eventyret toppen tre år - og da er jeg optimistisk.

Jeg nevner bare i forbifarten at «Friends»-venninnen Courtney Cox sitter igjen med bruste illusjoner etter å ha kastet ut ektemannen David Arquette.

Men kanskje finnes det håp. Sean Connery har vært gift med sin Micheline Roquebrun i 26 år. Joanne Woodward og Paul Newman har Hollywood-rekorden med 43 år. Men det skal sies at de også er unntaket som bekrefter de bruste illusjoners regel.

Les mer om Tom og Nicole

EVENTYRET BRAD og JENNIFER men hvor lenge varer det?Foto: SCANPIX
EVER AFTER Joanne og Paul.Foto: SCANPIX

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer