- Brutal og blodig jødehater

Les utdrag fra Thorvald Steens nye roman «Løvehjerte».

NYTT BILDE AV HELTEN: Thorvald Steen har skrevet en bok om den egentlige Rikard Løvehjerte. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NYTT BILDE AV HELTEN: Thorvald Steen har skrevet en bok om den egentlige Rikard Løvehjerte. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Hver lørdag i sommer presenterer Dagbladet utdrag fra høstens mest imøtesette romaner. Utdragene publiseres på Db.no/litteratur mandagen etter.

• Les utdrag fra «Løvehjerte» her.

- Den første boka jeg leste tvers igjennom som barn, var «Robin Hood». Der møtte jeg Rikard Løvehjerte (1157-1199), et godmodig, rettferdig kongsemne som kommer tilbake fra korstogene, vier Robin Hood og jomfru Marian og gir de fredløse full oppreisning.

- En flott fyr. Slik husker jeg ham også.

- Men så viste det seg at det var helt feil. Rikard var en blodig krigsherre, som ikke skydde noe middel for å nå sine mål. På oppdrag fra paven dro han til Midt-Østen for å erobre Jerusalem fra muslimene og drepe den arabiske sultan Saladin (1137-1193). Han ble lovet at dersom han kunne bringe Saladins hode til Roma, ville han komme fortere til paradis. Men han klarte ingen av delene.

- Hvor langt kom han?

- Sin største seier vant han ved kystbyen Acre, der han knuste Saladins hær og jaget den på flukt. Deretter gjennomførte han en blodig massakre. Den var så brutal at hans medsammensvorne, den franske kong Filip 2., ikke ville delta. Rikard måtte gjøre det alene. Han var dessuten jødehater og gjennomførte massedrap på jødene i London.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer