Brutale Marie Simonsen

FULL PÅ TINGET: Dagbladet forsøkte fredag å dramatisere at Per Sandberg drakk alkohol på transport- og kommunikasjonskomiteens juleavslutning og talte i Stortinget etterpå. Marie Simonsen mener skandalen er så stor at hennes kommentar og personlige mening fant veg til avisens førsteside.La meg først få gjøre det helt klart. På vegne av Per Sandberg beklager jeg dersom noen føler han ikke har vist Stortinget respekt når han gikk på talerstolen etter å ha drukket alkohol. Det er han lei seg for. Men at han var synlig beruset, må nå være så til de grader tilbakevist, etter at settepresidenten og en lang rekke komitekollegaer har avkreftet dette. Saken er derfor ikke slik Simonsen forsøker å fremstille den.

SÅ TIL MOMENTET Marie Simonsen overser brutalt når hun mener jeg har taklet saken dårlig. Per Sandberg er sykmeldt fordi han fikk en reaksjon på medias voldsomme oppslag om han torsdag morgen. Han tok det tungt, og etter legekonsultasjon ble han sykmeldt i tre uker. Det fikk konsekvenser for hvordan denne saken ble håndtert av FrPs ledelse og ikke minst Sandberg selv.Som formann i FrP har jeg et ansvar for min nestformann Per Sandberg. Jeg må ta ansvar når jeg ser at mediepresset blir for stort og det er behov for en time-out og tilsyn av lege. At Simonsen spekulerer i at jeg på noen måte har skjøvet vekk Sandberg, er både galt og et brutalt slag nedenfor beltestedet. Det må være lov, selv for ledende politikere i FrP, å innrømme at det noen ganger blir litt for tøft. Spesielt når medeioppslagne er så til de grader vinklet, overfokusert og tendensiøse.

MARIE SIMONSEN sier FrPs håndtering er fatal. Den mest fatale feilvurderingen er imidlertid hennes egen, når hun ikke evner å se at mennesker og følelser noen ganger må komme foran Dagbladets behov for oppslag.