Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Brutale påstander om hva som ville skjedd hvis kvinner var det sterke kjønn

Naomi Aldermans feministiske framtidsroman undersøker hva som ville skjedd dersom kvinner fikk all makt i verden. Det er ikke noe pent syn.

ELEKTRISK KRAFT: I «Kraften» får alle verdens kvinner en elektrisk kraft som gjør at de kan skade og drepe andre ved å berøre dem med fingertuppene. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
ELEKTRISK KRAFT: I «Kraften» får alle verdens kvinner en elektrisk kraft som gjør at de kan skade og drepe andre ved å berøre dem med fingertuppene. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer

Tenk om kvinner var det sterke kjønn? Det er premisset for britiske Naomi Aldermans science fiction-roman, som ble lansert på norsk på kvinnedagen. Boka er allerede hyllet som en moderne feministisk klassiker. Men om du tror du skal få en eksempelfortelling om hvorfor kvinner burde styre verden, kan du bli skuffet.

Fortellingen starter omtrent i vår tid. Det vil si, egentlig starter den 5000 år fram i tid, med et fiktivt brev fra en forfatter – Neil – til en annen – Naomi. Han har skrevet et manus som han ydmykt ber henne vurdere. Det er en hybrid mellom roman og historiebok, en sjanger han har valgt for lettere å nå fram til publikum. Leserne har vært lite interessert eller lite villige til å tro på fagbøkene han har utgitt tidligere. Påstandene har vært for utrolige. Han hevder det har eksistert en verden som var styrt av menn, med mannlige soldater og overgripere, og undertrykte kvinner. Dét er en tanke som framstår så utrolig for romanens Naomi at hun innrømmer å synes den er litt sexy: «Noen av oss har fantasert om noe sånt!»

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

60% RABATT

180 kr

(1 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 180 kr for de første 6 månedene. 1 kr per dag.

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (449,-/6 mnd). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED**

PRØV PLUSS

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED** 1 kr for første måned. 0,03 kr per dag.

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99 kr/mnd) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

ÅR

795 kr

(2,18 kr per dag)

KJØP ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

ÅR 795 kr for et år. 2,18 kr per dag.

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (795 kr/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (449kr/6mnd) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (99kr/mnd) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?