Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bryan Adams må droppe Norge

De planlagte konsertene i Oslo og Stavanger er avlyst på grunn av faren for coronasmitte.

AVLYST: Bryan Adams' konsert i Stavanger er avlyst på grunn av faren for coronasmitte. Foto: NTB Scanpix.
AVLYST: Bryan Adams' konsert i Stavanger er avlyst på grunn av faren for coronasmitte. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Den kanadiske musikeren Bryan Adams skulle hatt konsert i DNB Arena i Stavanger onsdag 11. mars. Arenasjefen bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at konserten er avlyst på grunn av faren for coronasmitte.

Nå er den planlagte konserten i Oslo på tirsdag også avlyst, melder NRK.

I hastevedtaket Dagbladet har fått tilgang på, signert smittevernoverlege Tore W. Steen, står det at Live Nation plikter å avlyse konserten 10. mars 2020.

- Samlet mener jeg at et innendørs arrangement av denne størrelse vil kunne gi en betydelig risiko for smittespredning, noe som igjen kan bidra til å øke belastningen ytterligere på en allerede presset primærhelsetjeneste, skriver Steen i vedtaket.

Adams selv beklager avlysningene.

- På grunn av coronaviruset har lokale myndigheter avlyst mine konserter i Stavanger, Norge og alle show i Danmark neste uke. Jeg er veldig lei meg for dette, skriver han på Twitter.

Over 500 publikummere

Stavanger kommune meldte søndag kveld på sin nettside at de stenger alle innendørs arrangementer med over 500 deltakere. Tiltaket gjelder foreløpig fra 9. mars til og med 22. mars, men vil vurderes fortløpende.

- Vi har valgt å sette en grense på 500 for å aktivt begrense smittefaren, sier beredskapssjef Torstein Nielsen.

Stavanger har færre store arenaer enn Bergen Oslo, og det vil derfor, ifølge beredskapssjef Torstein Nielsen, ha begrenset effekt å sette en grense på 1000 publikummere.

Hvorvidt Bryan Adams ville rammes av beslutningen, var per søndag kveld usikkert.

- Vi har fattet et vedtak om at det ikke er tillatt å gjennomføre arrangementer med mer enn 500 deltakere. Det er arrangøren som må fatte beslutningen angående Bryan Adams-konserten. Enten må de arrangere med opptil 500 deltakere, eller så må de avlyse, sier Torstein Nielsen til Dagbladet mandag formiddag.

Hvordan Oslo kommune vil forestille seg til store arrangementer framover, er foreløpig uvisst.

- Vi er i ferd med å operasjonalisere de rådene om store arrangementer som FHI kom med i helgen, sier Cecilie Dahl, kommunikasjonsrådgiver i byråd for eldre, helse og arbeid til Dagbladet.

Spøker for Eurovision

STENGER: Italienske myndigheter setter i verk drastiske tiltak for å bremse coronaepidemien. - Vi vil anvende strengere og mer restriktive regler for disse områdene i landet, sier Italias statsminister Giuseppe Conte. Video: CNN Vis mer

Verden over rammes arrangementer av coronaviruset. Lørdag gikk den danske Melodi Grand Prix-finalen av stabelen foran en tom sal, og i mai spøker det også for storfinalen i Rotterdam.

Fredag ble det kjent at også gigantfestivalen SXSW er avlyst. Den skulle ha funnet sted 13.-22. mars, med det norske rockebandet Aiming For Enrike og americana-artisten Malin Pettersen på plakaten.

I tillegg har viruset fått a-ha til å avlyse sin kommende turné i Japan, ifølge VG.

Hele Norges coronakart