VIL IKKE OPPTRE I MISSISSIPPI: Avlysningen er en protest mot det Bryan Adams kaller statens «særdeles diskriminerende» lov, som gir næringslivet rett til å vise bort par av samme kjønn. Foto: Afp / NTB Scanpix
VIL IKKE OPPTRE I MISSISSIPPI: Avlysningen er en protest mot det Bryan Adams kaller statens «særdeles diskriminerende» lov, som gir næringslivet rett til å vise bort par av samme kjønn. Foto: Afp / NTB ScanpixVis mer

Bryan Adams snur ryggen til Mississippi

I protest.

Den canadiske rockeartisten Bryan Adams følger Bruce Springsteens eksempel og avlyser en konsert i Biloxi i Mississippi torsdag.

Avlysningen er en protest mot det han kaller statens «særdeles diskriminerende» lov, som gir næringslivet rett til å vise bort par av samme kjønn.

- Jeg kan ikke opptre med god samvittighet i en stat der enkelte mennesker blir nektet sine borgerlige rettigheter på grunn av sin seksuelle legning, skrev Adams på Instagram mandag - ledsaget av et bilde av regnbuen.

Mississippis guvernør Phil Bryant sa i forrige uke at han gikk inn for lovforslaget for «å beskytte religiøs tro og moralsk overbevisning».

Nesten hundre forfattere fra staten, inkludert John Grisham og Donna Tartt, tok mandag også til orde for at loven må trekkes tilbake.

Adams' avgjørelse følger Bruce Springsteen, som avlyste en konsert i North Carolina i helgen etter at delstaten innførte en lov som blant annet tvinger transpersoner til å velge toalett etter biologisk kjønn.

- Enkelte ting er viktigere enn en rockekonsert, og denne kampen mot fordommer og smålighet er en av dem, het det blant annet i en uttalelse fra Springsteen.

En avgjørelse i amerikansk Høyesterett i fjor gjorde ekteskap mellom likekjønnede lovlig over hele landet. Men flere stater har svart med å innføre «religiøs frihet»-lover, som kritikere mener truer rettighetene til homofile, lesbiske, bifile og transseksuelle. (©NTB)

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram