KRITIKERROST: Roxy Music-legenden Bryan Ferry har også gjort det stort soloartist, og hans siste album «Olympia» har fått strålende kritikker. Foto: Henning Lillegård.
KRITIKERROST: Roxy Music-legenden Bryan Ferry har også gjort det stort soloartist, og hans siste album «Olympia» har fått strålende kritikker. Foto: Henning Lillegård.Vis mer

Bryan Ferry til Norge

Med et kritikerrost album i bagasjen inntar legenden Bryan Ferry Norge.

Det britiske rockeikonet Bryan Ferry skal spille på Sentrum Scene i Oslo den 25 mai.

Ferry ble først kjent som vokalist og frontfigur i gruppa Roxy Music. Senere etablerte han seg også som soloartist, og førti år etter sitt gjennombrudd kom han i fjor med den kritikerroste plata «Olympia».

Dagbladets anmelder Fredrik Wandrup lot seg også imponere, og ga plata terningkast fem:

«Ferrys egne, nyskrevne sanger damper av henvisninger til kulturhistorie og egen fortid», skrev Wandrup.

- Store fans Konsertarrangørene legger lista høyt når de promoterer Ferrys besøk i Norge.

- Vi er store fans og har vært ivrige etter å få til denne konserten. Noen konserter gleder man seg mer til enn andre, og dette er en sånn konsert, forteller arrangør Peer Osmundsvaag i Atomic Soul til Dagbladet.

Ferry har vært en innflytelsesrik innovatør i rockehistorien, og Osmundsvaag beskriver Ferry som en av «vår tids største ikoner».

Skal vi tro arrangøren kan konsertpublikummet vente seg både gamle klassikere og nyere materiale.

- Han har mange dedikerte fans, og med det nye albumet, som er mildt sagt revolusjonerende, har også yngre lyttere fått øynene opp for Ferry, sier Osmundsvaag.