Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bryan Ferry til Norge

Med et kritikerrost album i bagasjen inntar legenden Bryan Ferry Norge.

KRITIKERROST: Roxy Music-legenden Bryan Ferry har også gjort det stort soloartist, og hans siste album «Olympia» har fått strålende kritikker. Foto: Henning Lillegård.
KRITIKERROST: Roxy Music-legenden Bryan Ferry har også gjort det stort soloartist, og hans siste album «Olympia» har fått strålende kritikker. Foto: Henning Lillegård. Vis mer

Det britiske rockeikonet Bryan Ferry skal spille på Sentrum Scene i Oslo den 25 mai.

Ferry ble først kjent som vokalist og frontfigur i gruppa Roxy Music. Senere etablerte han seg også som soloartist, og førti år etter sitt gjennombrudd kom han i fjor med den kritikerroste plata «Olympia».

Dagbladets anmelder Fredrik Wandrup lot seg også imponere, og ga plata terningkast fem:

«Ferrys egne, nyskrevne sanger damper av henvisninger til kulturhistorie og egen fortid», skrev Wandrup.

- Store fans Konsertarrangørene legger lista høyt når de promoterer Ferrys besøk i Norge.

- Vi er store fans og har vært ivrige etter å få til denne konserten. Noen konserter gleder man seg mer til enn andre, og dette er en sånn konsert, forteller arrangør Peer Osmundsvaag i Atomic Soul til Dagbladet.

Ferry har vært en innflytelsesrik innovatør i rockehistorien, og Osmundsvaag beskriver Ferry som en av «vår tids største ikoner».

Skal vi tro arrangøren kan konsertpublikummet vente seg både gamle klassikere og nyere materiale.

- Han har mange dedikerte fans, og med det nye albumet, som er mildt sagt revolusjonerende, har også yngre lyttere fått øynene opp for Ferry, sier Osmundsvaag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media