Bryan Ferry til Norwegian Wood

Hjernen bak Roxy Music spiller i Frognerbadet i Juni.

Oslo, 20050619. Norwegian Wood 2005. Roxy Music med  Bryan Ferry

Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
Oslo, 20050619. Norwegian Wood 2005. Roxy Music med Bryan Ferry Foto: Eirik Helland Urke / DagbladetVis mer

- Bryan Ferry er jo et ikon. Han er en viktig del av rockehistorien, og har inspirert utallige andre band, sier Jørgen Roll, festivalsjef i Norwegian Wood til Dagbladet.

En av de store Ferry startet opp bandet Roxy Music i 1971, sammen med blant andre Brian Eno, og bandet har gitt ut til sammen åtte studioalbum. Flere av platene er regnet som klassikere, og magasinet Rolling Stone rangerer bandet blant de hundre beste i historien.

Ferry kommer til Norwegian Wood som soloartist, og Roll sier at fansen kan vente seg låter både fra Ferrys solokarriere og fra Roxy Music.

- Passer perfekt
Roll sier til Dagbladet at Ferry er en artist som passer perfekt inn i festivalens profil dette året.

- Vi er veldig glad for at Ferry er på plass, og jeg tror de som allerede har kjøpt firedagerspass for å få med seg Tom Petty, James Morrison og Sting vil bli rimelig fornøyd med Ferry også. Jeg tror det vil bli en flott kveld i Frognerbadet, sier han og legger til:

- Dessuten er det utrolig deilig å være ferdig med bookingene før påske. Det tror jeg aldri har skjedd før, så nå er det bare å glede seg til sommeren.

Ga jakka til Ferry Artisten har gjestet festivalen i Frognerbadet to ganger tidligere, sist gang med Roxy Music i 2005, og Roll har gode minner fra Ferrys tidligere besøk.

Han forteller blant annet at han ga bort jakka si til artisten sist gang han var på besøk.

-Vi har noen olajakker med brodert festivallogo, Ferry kom bort og sa at han likte jakka veldig godt. Så jeg tømte lommene for snus og blinøkler og ølbonger og annet rask, og ga ham få jakka.

Roll sier at han tidligere kun har gitt bort Norwegian Wood-jakker til Lou Reed, Jackson Brown, Graham Nash og medlemmene av Jayhawks.

- Det er en eksklusiv gjeng, og det er alltid moro med artister som setter pris på å komme tilbake oss, sier han.

Ferry blir satt opp som headliner torsdag 14. juni.