<strong>INNOVATIV OG COOL:</strong> Rockestetikeren Bryan Ferry kommer til Moldejazz 19. juli med cool rock og 20-tallsjazz i bagasjen. Her ser vi ham fra konserten med Roxy Music i Frognerparken i 2005. 
Foto: Hans Arne Vedlog
INNOVATIV OG COOL: Rockestetikeren Bryan Ferry kommer til Moldejazz 19. juli med cool rock og 20-tallsjazz i bagasjen. Her ser vi ham fra konserten med Roxy Music i Frognerparken i 2005. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

Bryan Ferry valgte seg Norge

Stilikonet kommer til Moldejazz.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bryan Ferry & The Bryan Ferry Orchestra kommer til Moldejazz og gjør sin eneste konsert i Skandinavia i sommer - fredag 19. juli.

- Vi er veldig fornøyd. Han valgt oss som eneste skandinaviske arena, sier markeds- og sponsorsjef Hans-Olav Solli i Moldejazz.

Bryan Ferry vil presentere låter fra sin lange karriere som soloartist og vokalist i Roxy Music, og fra den nyeste utgivelsen, «The Jazz Age».

Bryan «Ole Brumm» Ferry - Han gjør en todelt konsert der tilsammen 12 musikere utgjør både et jazz- og et rockeband, sier Solli.

Bryan Ferry tar altså en Ole Brumm: ja takk, begge deler - både nostalgisk jazz og stilfull rock i kjent tapning.

-Jazzavdelingen består i at han gjør 20-talls jazzversjoner av egne hits. Så mønstrer han på rockskuta og leverer en mer rocka versjon av perler fra hans egen solokarriere og Roxy Music, sier Solli.

Med Susanne Sundfør Siden utgivelsen av sin første plate med Roxy Music i 1972 har Bryan Ferry hatt en innovativ og cool status. I over førti år har han vekslet mellom å være soloartist og sentralt medlem i Roxy Music.

- Bryan Ferry gjør ikke mange konserter i år. Han har valgt seg ut et knippe festivaler i Europa, sier Solli om denne eksklusive muligheten til å få oppleve en ny og mer jazzy Ferry.

Samme dag, på Romsdalsmuseet denne fredagen, spiller en av Norges mest populære og spennende artister, Susanne Sundfør. Siden den selvtitulerte platedebuten i 2007 har Susanne Sundførs karriere gått en vei: opp, opp opp.

En ypperlig match Hun fikk Spellemannpris både for debuten og for oppfølgeren «The Brothel» fra 2010. Hennes nyeste album «The Silicone Veil» fra 2012 har fått et tilnærmet unisont kritikerkorps til å ta frem de største superlativene.

- Vi plasserer noe av det beste fra den internasjonale musikkscenen sammen med det ypperste vi har av norsk musikk. Sundfør og Ferry er en ypperlig match, sier Solli.

Sundfør har fått mye ros for sin musikk. «Nær ubeskrivelig briljant», skrev BBCs Luke Slater og nettstedet Pitchfork plasserte låten «White Foxes» på listen over beste nye låter. Det er ikke bare på plate Sundfør har fått gode kritikker.

«Ren magi rett og slett», skrev Dagbladet etter fjorårets konsert på Øya-festivalen og trillet terningen til seks.

<strong>TIL MOLDE:</strong>  Susanne Sundfør spiller også på Moljdejazz samme dag som Bryan Ferry. 
Foto: Lars Eivind Bones
TIL MOLDE: Susanne Sundfør spiller også på Moljdejazz samme dag som Bryan Ferry. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer