Bryan i form

- Det føles som om jeg har turnert siden 1975, sier millionselgeren Bryan Adams (40) til Dagbladet.

- Men jeg er ikke sliten, altså. Mitt liv er på scenen, forsikrer Adams, som i går spilte på MidtFyns Festival i Odense i Danmark. Hans andre hjemland siden hans samboer, toppmodellen og Bond-dama Cecilie Thomsen, er dansk.

I kveld står han igjen på en scene i Norge, nærmere bestemt på amfiscenen i Tønsberg.

Kveld for fansen

Alt tyder på at det blir en kveld for fansen i Tønsberg: Et tverrsnitt av karrieren til flanellskjorte-rocker'n, som de siste årene er mest kjent for sine ballader. Svært få artister, om noen, har hatt så mange smektende låter på film som herr Adams, og det har gitt store utslag på salgstallene opp gjennom årene: Over 55 millioner plater har kanadieren solgt.

- Folk kan forvente seg låter fra hele min karriere, unntatt fra den aller første plata. Jeg skifter låter fra kveld til kveld, og jeg vet først når jeg kommer på scenen, hvilke låter jeg synger.

Cecilies debut

Bryan Adams bor i London, har en leilighet i New York og et større boligkompleks i sin hjemby Vancouver i Canada. I Vancouver har han også bygd sitt eget studio.

- Jeg har bygd opp et pent studio i Vancouver. Jeg måtte det. Mine hjem så ut som noen studioer i perioder, og det er ikke alltid like hyggelig, fortsetter Adams, som på albumet «On a day like today», også har med seg sin kjæreste Cecilie.

- En dag kom Cecilie inn i stua der jeg satt og arbeidet med en demo. Jeg lurte på om hun ville være med på plata, hun sang litt bare på fleip, men jeg fikk henne med på plata. Hun likte det ikke helt til å begynne med, men det går visst bra nå, sier en Adams som til vanlig langt fra er plagsomt åpen i forhold til sitt privatliv, og fortsetter overfor Ekstra Bladet:

- På et av mine kommende album vil jeg synge en duett med henne eller la henne synge en hel sang selv. Hun har en ekstremt god stemme.