Brydd Leo skaper festivalkaos i Berlin

BERLIN (Dagbladet): - Paradiset for meg måtte være å komme dit hen at jeg er lykkelig for å ta på meg buksene om morgenen, sier Leonardo DiCaprio. Han er sentrum i det totale virvar, men prøver tappert å snakke om «The Beach», filmen om paradisøya fra helvete.

Utenfor Berlins nye filmpalass på Potsdamer Platz kryr det av pikebarn i alle aldrer, væpnet med «Ich liebe dich»-plakater og med øynene på stilker. Inne står folk lagvis for å få et glimt av fenomenet, som faktisk ser lett brydd ut over oppstyret. Det ropes og veives; kort sagt en vanlig dag for det 25 år gamle idolet.

- Jeg takler det egentlig ikke, sier han om kaoset rundt seg.

- Dette er noe jeg har atskilt meg fra. Oppstyret fikk et eget liv og ble et slags dyr etter «Titanic». Jeg vil ikke tenke for mye på det.

Generasjonsfilm

I anledning «The Beach» og dens deltakelse på Filmfestivalen gir DiCaprio intervjuer sammen med regissør Danny Boyle og resten av laget bak filmen, og Boyle kommenterer tørt at ingen ansetter Leonardo på en innspilling intetanende om hva som følger med. Skuespillerens figur i filmen er en ung amerikaner på jakt etter nye verdier i sydhavsparadiset, der en koloni vestlige drømmere vikles inn i manipulasjoner og fanatisme over en lav sko.

- Jeg ser Richard som et produkt av min egen generasjon. Forfatteren har hentet opplevelser fra TV, film, media, den digitale revolusjonen, og hovedpersonen vil finne en ny virkelighet, sier DiCaprio.

Det er en kompleks rolle, mer i tråd med mye han har gjort enn romantiske Jack i «Titanic», mener skuespilleren:

Bare skuespiller

- Den filmen var faktisk noe nytt for meg, og jeg vil ikke at den for alltid skal definere meg. Jeg er ute etter mangfold, etter alle typer roller og historier. Jeg vil gjerne fortsette å ta sjanser.

Filmen «The Beach» er på flere punkter annerledes enn boka, noe forfatter Alex Garland sier seg fornøyd med, så har Leonardo selv hatt innflytelse på filmen?

- Tror det. Vi samarbeidet godt, og de ba meg si fra. Så jeg skrev stadig notater om hva jeg tenkte om de forskjellige personene.

Hans venn Mark Wahlberg sier om DiCaprio at han egentlig er en fyr som bare vil være skuespiller, men som dessverre er belemret med et vakkert ytre. Leo vil ikke snakke om verken kvins, utseende eller privatliv, men gjerne om å spille:

- Det er det eneste jeg noen gang har likt. Jeg er heldig som får muligheten.

LEO I SENTRUM: Leonardo diCaprio er i Belin med «The Beach», og dessuten med mor og bestemor.