Bryllup i pølseboden

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ga redaktør Vebjørn Selbekk sitt «ja» til Islamsk råd og de femten fremmøtte imamer, etter press fra den norske regjering? Eller var det ekte kjærlighet vi var vitne til i pølseboden til Bjarne Håkon Hanssen, fredag den 10. februar? Jeg vet ikke. Men bruden som ble ført frem til bekjennelsens alter virket noe beklemt. Var det drapstruslene fra brudgommens familie, samt de søvnløse nettene, som omsider fikk Selbekk til å gå ned på kne? Eller var det de taktiske interessene i sin egen slekt han til sist måtte bøye seg for? Hva kan vi lese av kroppsspråket og det gråbleke ansiktet? At kjærligheten kom brått på bruden natten mellom den 9. og den 10? Som et syn, en overveldende visjon? Eller var det et Menneske av kjøtt og blod som kom? Jeg merker meg at Høybråten omtaler seg selv som «visegutten». Så var det vel kanskje han som brakte blomster og budskap fra høyeste hold? Vi, de innbudne gjestene spør oss selv og hverandre. Hva var det vi var vitne til?

FOR DER DEN ene ser de oppriktige hjerter forene seg, ser den annen et falskhetens teater som man så langt har vært forskånet for her til lands. Selv ble jeg kvalm allerede ved forretten. Men hvordan det nå enn er fatt med sannhet og løgn i denne saken: Ett kan vi enes om: Fredag den 10. februar ble det skrevet historie i Norge. Da sto Redaktøren og Regjeringens Minister frem for å løse det mest betente politiske problemet siden 1945. Sammen med femten imamer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer