<strong>HUSK SERVICE:</strong> Ikke glem serviceintervallene. Skal du ha et godt funksjonelt produkt må du investere tid og penger hele livet ut, skriver artikkelforfatteren. Foto: Lisbeth

Holten / 

NTB Scanpix
HUSK SERVICE: Ikke glem serviceintervallene. Skal du ha et godt funksjonelt produkt må du investere tid og penger hele livet ut, skriver artikkelforfatteren. Foto: Lisbeth Holten / NTB Scanpix Vis mer

DEBATT

Debatt: Samliv

Bryllup med reklamasjonsrett?

Som nyinnsatt pastor har jeg noen tanker rundt noe av de «produktene» menigheten leverer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Et av våre produkter er bryllup/giftermål. Dette produktet er jo meget populært, og menighet/kirke er et førstevalg i denne produktgruppa.

Det er gledelig. Men dessverre har vi noen reklamasjoner på dette produktet. Noen mener at produktet har for dårlig kvalitet og forringes for fort. Andre opplever funksjonsfeil og at produktet ikke lenger virker slik det var tenkt. Så kommer de til menigheten og mener de har en reklamasjonssak.

<strong>PASTORISERT:</strong> Ole Paulshus.
PASTORISERT: Ole Paulshus. Vis mer

Andre mener også at dette handler om en garantisak. Produktet står ikke til forventningene, og man ønsker innbytte og et nytt produkt.

Nå er det sånn at menigheten ikke tar noe i retur eller innbytte. Vi har heller ikke noe brukt stående på lager, selv om vi vet om enkelte som gjerne kunne tenke seg en byttehandel her. Men da får du i tilfelle et godt brukt produkt, om det skulle være av interesse. I min rolle som pastor har jeg mange kontakter og bistår gjerne litt her.

Vi har hatt noen som da ønsker å kjøre en garantisak mot menigheten, da de mener produktet hadde skjulte feil og mangler. Vi beklager jo dette på det sterkeste, og vi er helt enig i at det er livsløpsgaranti på produktet. Men vi er bare leverandør. Når det gjelder garantiansvar, så må du gå til produsenten. Om du mener det er produksjonsfeil på produktet, så må det synliggjøres ovenfor produsentene.

Pastor’n ser ikke bort ifra at det kan være andre årsaker til reklamasjonene, som brukerfeil og overbelasting. Det viser seg at mange ikke leser eller følger manualen/bruksanvisningen, og dermed påfører produktet unødvendig slitasje og elde.

Det er også vesentlig å ha produktet inne til service, om man skal unngå skjærings. Man må være villig til å bruke en del penger om produktet skal funke godt over tid. Her er det dessverre mange som ikke følger opp, dermed slutter produktet å virke. En regelmessig skikkelig overhaling er viktig. Da løsner det opp, og ting går lett og ledig igjen.

Man kan også bruke en del kjemikalier for å rette ut ujevnheter som kommer med årene. Er man villig til å bruke litt penger, kan man få en fin «facelift», selv på et gammelt slitt produkt.

Pastor’n begynner å bli dritt lei enkelte som sluntrer unna serviceintervallene, men likevel tror at produktet skal funke. Skal du ha et godt funksjonelt produkt, må du investere tid og penger hele livet ut. Pastor’n ønsker deg lykke til og hjertelig velkommen til menigheten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer