Bryllupssangeren

Med en tidligere dopdømt pastor i ryggen skal Whitney Houston nå nye høyder.

De av oss som så bildene fra jubileumskonserten til Michael Jackson i høst glemmer neppe den radmagre dama som sto på scenen og fremførte Whitney Houston-sanger. Det verste med det var at scenestreken var Whitney selv.

På den tida skal Houston ha veid under 40 kilo, og ifølge Aftonbladet måtte fjernsynsprodusentene «feite opp» Whitney ved hjelp av digital manipulasjon før vi fikk servert henne på skjermen. Det grelleste eksempelet på en dronning i forfall klarte de likevel ikke å skjule.

PR-maskineriet rundt Whitney nektet hardnakket for at det var dop-problemene som var årsaken til hennes skremmende ytre. Familieproblemer og hardt arbeidspress hadde etter sigende redusert Houston til en artist som knapt klarte å fylle sin egen skygge. For alle andre var den egentlige grunnen åpenbar.

- Den som bruker så mye kokain begår rett og slett selvmord. Det er bare sånn det er, sa legen Jack Levy. Ryktene om Whitneys overdosedød som hadde versert så lenge, hørtes plutselig ut som en spådom med mer substans enn Nostradamus.

Nytt liv

I morgen gjenoppstår Whitney i selskap med en annen belastet dronning. Hun skal synge i Liza Minnellis n'te bryllup, angivelig i bedre form enn på lenge.

Det er den dop-dømte pastoren Johnny Jeremiah som skal ha fått Whitney tilbake på beina. Ved et Guds under.

Jeremiah ble i 1988 dømt til 40 års fengsel for angivelig å ha stått bak 80 prosent av crack- og kokainomsetningen i Houston, Texas. Etter å ha fått frelse i fengselet, slapp han ut etter ti år. Akkurat i tide til å bli et popikons redningsmann.

- Jeg viser Whitney en bedre vei, en mer opphøyd vei, sier Jeremiah ifølge Expressen.

Mannen som nå tar æren for Whitneys rehabilitering er hverken beskjeden eller populær.

- Jeg er en levende legende, og jeg vet jeg er en levende legende, sier han, og provoserer samtidig en annen levende legende. Whitneys ektemann Bobby Brown skal etter sigende ikke være spesielt imponert over at Whitney og Johnny har funnet tonen. Andre venner av ekteparet sier at Jeremiah tar æren for noe som ene og alene Whitneys egen fortjeneste.

I morgen får vi altså se en divas comeback, utvilsomt med pastoren i ryggen. Whitney skal synge «The greatest love of all» i bryllupet. Det må være lov å håpe at den største kjærligheten ikke kommer i pulver- eller pilleform. Verken for Minnelli eller Houston.

john.rasmussen@dagbladet.no

RADMAGER: Whitney var ikke ved sitt gamle under Michael Jacksons jubileumskonsert i fjor høst.
SOSIAL SAMVITTIGHET: Pastor Johnny Jeremiah engasjerer seg i lokalsamfunnet i Houston. Nå hevder den tidligere dopkongen å stå bak Whitney Houstons comeback.