Bryner seg på veteraner

STAVANGER (Dagbladet): Anders Dale (27) har TV-debutert som tenåring i NRK-serien «Blodsbånd». - Trengte ikke sminke meg for å se ung ut, måtte bare barbere meg før opptak, ler han.

Debutanten får bryne seg på veteranene Sverre Anker Ousdal og Kjersti Holmen.- Det var ikke skummelt å debutere mot dem - tvert imot, smiler Anders, for anledningen med skjegg.

- Både Sverre og Kjersti er sjenerøse folk å jobbe med. De er profesjonelle og trygge på det de gjør, og det er inspirerende for de andre, sier han.

Narko-flørt

I kveld kommer andre episode av Leidulv Risans dramaserie, der Anders spiller Sverre Anker Ousdals sønn Simen.

- Simen gjør dessverre som mange andre ungdommer. Han eksperimenterer og flørter med narkotika, tøyer grensene og vet ikke helt hvor han skal rette opprøret sitt, sier Anders.
I første episode hadde Simen tatt en overdose ecstasy og amfetamin. I kveld topper dramaet mellom far og sønn seg når Simen blir tvangsflyttet fra Kristiansand til Oslo.

- Forholdet mellom far og sønn er sentralt i serien. Vi pratet mye om dette på forhånd. Ekstra interessant for meg, siden jeg fikk en sønn rett før innspillingen begynte, forteller Anders.
Småbarnspappaen er vant til at folk tror han er yngre enn 27 år.

- Da jeg gikk ut fra Teaterhøgskolen, var jeg redd for å ikke få roller på grunn av mitt unge utseende. Jeg så ut som en 17-åring, og hadde alltid problemer med å komme inn på utesteder. Men det har gått bra. Og det var ikke vanskelig å finne tilbake til tenåringsfølelsen når jeg skulle spille Simen.

Filmdrømmer

Anders har vært ansatt ved Rogaland Teater i Stavanger siden han gikk ut fra Teaterhøgskolen i 1994. Merittlista inkluderer store roller i suksesser som «Engler i Amerika», «Prosessen» og «Killer Joe». Lørdag er det premiere på «Den gjerrige» på hovedscenen.

- Jeg trives veldig godt, men drømmen er å kombinere teatret med flere TV- og filmroller. Og da er ikke Stavanger verdens beste utgangspunkt. Det er blant annet praktisk vanskelig, siden jeg må ha fri fra teatret.
Men neste filmprosjekt er allerede i boks. Anders har fått en av hovedrollene i Svend Wams film «Desperate bekjentskaper» - med sin kompis Bjarte Hjelmeland. De to spilte kjærestepar i «Engler i Amerika».

Innspillingen begynner i mai.