Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bryr seg

Gode krefter forenes i et henrivende felles prosjekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD: Åtte norske og afrikanske kvinner møtes i et studio i Tanzania, bygget opp av produsent Sigbjørn Nedland, for å synge om å være kvinne. Hjelpeorganisasjonen Care er også inne i bildet, altså enda et trøtt veldedighetsprosjekt? Nei da, det er blitt et meget fargesprakende møte mellom Unni Wilhelmsen, Anneli Drecker, Lynni Treekrem og Simone og Zap Mamas Marie Daulne (Kongo), Chiwoniso (Zimbabwe), Tigist Bekele (Etiopia) og Talike (Madagaskar)! Hemmeligheten bak det vellykte prosjektet er selvfølgelig at de ikke bare bidrar, men så til de grader fargelegger hverandres sanger.

Simones «Talking Head» blir f.eks. en spennende miks av hennes vokal, Talikes stemmeperkusjon og instrumenter som kalimba, ngoma og djembe. Anneli Drecker får fin afrikansk hjelp på gullåta «Woman Don\'t Cry» , og hun tolker Henrik Ibsen vakkert (og delvis på norsk) i «Lullaby» . Men høydepunktene på ei plate som også

hyller kvinnen, er Talikes rytmefest «Dis-Moi: Oui! Oui!» og Zap Mamas rapliknende utfall mot omskjæring, «For The Blues» . John-John Bruseths «Song For A Modern Woman» blir derimot vel banal og for lett i dette selskapet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!