- Brystkreften forandret livet mitt

Julie Ege fra Sandnes ble i sin tid verdensberømt for sitt vakre utseende og sin utfordrende kropp. For 12 år siden fikk hun kreft og påfølgende dødsangst. I «God kveld, Norge!» på TV2 i kveld forteller hun åpenhjertig om sykdommen og om den påfølgende silikonoperasjonen.

Julie Ege (55) har prydet forsidene på flere av verdens ledende kulørte magasiner. Hun ble verdenskjent for sitt sensuelle utseende og sitt skuespillertalent. Seinere valgte Julie å bytte ut kjendistilværelsen med hjelpepleierjobb i Drammen. Julie skulle leve et vanlig liv.

Men brystkreften forandret alt for superkjendisen.

Selv om det er 12 år siden sykdommen ble oppdaget, sitter de første dagene ennå friskt i minnet.

{ndash}Jeg hadde dødsangst. På dagtid gikk det bra, men når jeg skulle legge meg om kvelden snurpet det seg sammen inni meg, sier Ege i det åpenhjertige TV-intervjuet.
Etter kort tid ble det operasjon på Radiumhospitalet og brystet ble fjernet. De to neste åra levde Julie Ege med bare ett bryst. På høyresiden hadde hun et stort arr og brystprotese av silikon.

{ndash}Jeg fikk tilbud om å operere inn silikonbryst og takket med glede ja, sier Julie Ege til Dorthe Skappel.

{ndash}Jeg forandret livsstil fullstendig. Flere mennesker tipset meg om annerledes kosthold, såkalte «vindunderkurer» og treningsopplegg. Jeg var redd for å dø og fulgte mange av rådene. Ja, jeg følger dem ennå og trener ukentlig, sier Julie Ege til Dagbladet.


På TV2 i kveld kl. 22.25

HJELPER ANDRE: Julie Ege ble rammet av brystkreft for 12 år siden. I dag er hun selv sykepleier.