Ghita Nørby:

Bryter tausheten: - Hold kjeft Ghita!

Ghita Nørby gikk til frontalangrep mot journalist. Nå forklarer hun det voldsomme temperamentet.

TEMPERAMENT: Etter to liknende hendelser har Ghita Nørby blitt mer kjent for sitt temperament enn skuespillerkarrieren. Nå forklarer bakgrunnen for utbruddet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
TEMPERAMENT: Etter to liknende hendelser har Ghita Nørby blitt mer kjent for sitt temperament enn skuespillerkarrieren. Nå forklarer bakgrunnen for utbruddet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den danske skuespilleren Ghita Nørby var mandag kveld med direkte på «Go’ aften Live» på dansk TV2, der journalisten Simi Jan intervjuet henne foran Det kongelige Teater. Det gikk ikke som det skulle, skrev Politiken.

I TV2-intervjuet ble Ghita Nørby blant annet spurt om døden skremmer henne.

- Nei, hva skal jeg svare på et slikt spørsmål? Så nå må du slutte. Kan du ikke venne deg til når du intervjuer folk, å spørre deg selv: Hvordan har jeg det egentlig, hva er det jeg vil vite? Dropp alle de idiotiske spørsmålene. «Er du redd for døden?» Hva skal jeg svare på det? sa Nørby.

Nå forklarer skuespilleren bakgrunnen for det voldsomme temperamentet som har fått henne i trøbbel før. I 2019, da journalist Iben Maria Zeuthen intervjuet Nørby på Radio24syv, skjelte Nørby henne ut for overflatiske spørsmål. Intervjuet gikk viral i hele Skandinavia.

Bryter stillheten

Nørby har valgt å bryte stillhet i podkasten «Fedeabes Aktuelle Forklaringer».

Her sier hun blant annet over en telefonforbindelse at hun var frustrert over at det ikke virket som om TV2-journalist Simi Jan lyttet til svaret hennes. Samtidig legger Ghita Nørby seg flatt og innrømmer at hun burde ha håndtert situasjonen annerledes til tross for frustrasjonene hennes.

SUPERSTJERNE: Skater Tom-Erik Ryen visste ikke hvem han skulle spille inn video med. Vis mer

- Jeg dummet meg ut. I stedet for å slappe av og være stille, skjer det noe med temperamentet mitt som jeg ikke styrer så godt, sier hun i den 25 minutter lange podkasten.

- Og jeg beklager. Hvorfor skal jeg reagere slik? Hold kjeft nå, Ghita! Fortsetter hun.

Vil ikke gjøre flere intervjuer

Selv om Ghita Nørby innrømmer at hun ikke var den beste versjonen av seg selv under intervjuet i «Go' Aften Live», påpeker hun at hun ikke tror at intervjuet ble gjennomført optimalt. Ifølge Nørby var det fordi Simi Jans spørsmål om liv og død var for mye.

- Det handler om situasjonsbevissthet. Du sitter ikke der og snakker om meningen med livet. Det gjør jeg ikke mens trafikk- og hundeluftere løper rundt oss, sier Ghita Nørby og fortsetter:

- Jeg kan ikke bare sitte og si noe tull om døden. Jeg kan ikke gjøre det. Og så sier jeg at jeg ikke vil svare på det, og så blir folk sprø. Jeg forstår ikke det.

Hun sier videre at hun nektet å få intervjuspørsmålene på forhånd da hun da fryktet at intervjuet ville bli for kjedelig.

- Kanskje jeg er naiv, men jeg tror på mennesker. Jeg tror ikke jeg blir behandlet dårlig eller utlevert. Jeg trodde vi skulle ha det bra, men så ble det plutselig en så merkelig ting.

Ghita Nørby påpeker til slutt at hun i framtida vil si nei til slike intervjuer. Samtidig innrømmer hun imidlertid at hun sannsynligvis vil glemme det løftet over tid for så å få delta igjen uansett.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer