Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«House of Cards» sesong seks:

Bryter tausheten om Kevin Spacey

- Han var så grei mot meg.

SPILTE SAMMEN: Robin Wright og Kevin Spacey spilte ektefeller i «House of Cards». Wright har fram til nå holdt tyst om kollegaen. Foto: Chris Pizzello / NTB scanpix
SPILTE SAMMEN: Robin Wright og Kevin Spacey spilte ektefeller i «House of Cards». Wright har fram til nå holdt tyst om kollegaen. Foto: Chris Pizzello / NTB scanpix Vis mer

Kevin Spacey (58) fikk livet sitt snudd på hodet i fjor. I oktober tikket den første anklagen om seksuell trakassering fra skuespiller Anthony Rapp (46).

Anklagene førte til at han ble sparket fra Netflix-serien «House of Cards», som han har nytt stor suksess med de siste åra.

Der spilte han Frank Underwood, en sleip politiker om seinere tok steget opp til å bli president. Robin Wright spilte USAs førstedame i tv-serien.

SPILTE EKTEPAR: Robin Wright og Kevin Spacey i en episode av «House of Cards». Foto: David Giesbrecht / AP / NTB scanpix
SPILTE EKTEPAR: Robin Wright og Kevin Spacey i en episode av «House of Cards». Foto: David Giesbrecht / AP / NTB scanpix Vis mer

I desember opplyste Netflix på en pressekonferanse at Robin Wright (52) ville ta over hovedrollen i den siste sesongen av «House of Cards».

Hun har foreløpig holdt seg taus - fram til nå. I nytt intervju med NBC-programmet «Today» tar hun bladet fra munnen. The Hollywood Reporter har gjengitt intervjuet.

- Vi var bare kollegaer, egentlig. Vi tilbrakte aldri tid sammen utenfor jobb. Det var et profesjonelt forhold bygget på respekt. Han var så grei mot meg. Han var aldri uhøflig mot meg, så det er mitt personlige inntrykk av ham. Det er det eneste jeg føler at jeg har rett til å snakke om, sier Wright.

SLÅR TIL: Sesong tre av House of Cards har blitt kraftig kritisert og blir her gjenstand for en hardtslående NRK-parodi med blant andre Fabian Stang og Marie Simonsen i rollebesetningen. Video: NRK Vis mer Vis mer

«House of Cards»-stjerna understreker at hun ikke kjente ham på et personlig plan, og at hun bare kjente til «den fantastiske skuespilleren som han er».

- Jeg har ikke hørt fra ham, og jeg vet ikke hvordan jeg skal nå ut til ham, sier Wright til kanalen.

Kuttet kontakten

Wrights karakter i Netflix-serien har selv opplevd overgrep. Skuespilleren mener at det siste årets #metoo-bevegelse kan bidra til et paradigmeskifte.

- Jeg bryr meg ikke om hvem du er, men forførelse handler om makt. Og med en gang du har overtaket på noen, så blir denne personen sårbar. Det siste året har gitt oss muligheter til å starte en ny samtale, så nå trenger vi bare å endre på paradigmet.

Ifølge BBC har britisk politi nå igangsatt etterforskning av ytterligere tre påstander om seksuelle overgrep begått av Kevin Spacey. Foreløpig er han anklaget for seksuelle overgrep på mer enn 30 menn.

- Hjerteskjærende

«House of Cards»-skuespiller Michael Kelly (49) har foreløpig bare uttalt seg ved én anledning. I april ga han et intervju med Variety der fortalte at han fremdeles bearbeidet anklagene mot kollegaen.

-VANSKELIG: - Jeg bearbeider det fremdeles, sa Michael Kelly om anklagene mot Kevin Spacey i april. Foto: Jordan Strauss / NTB scanpix
-VANSKELIG: - Jeg bearbeider det fremdeles, sa Michael Kelly om anklagene mot Kevin Spacey i april. Foto: Jordan Strauss / NTB scanpix Vis mer

Han spiller Doug i «House of Cards», den maktsyke politikerens høyrehånd. De to hadde derfor mye å gjøre med hverandre.

- Jeg vet ikke engang hvordan jeg skal beskrive det, fordi du forholder deg til en virkelighet i så lang tid, og så plutselig lever du i en helt annen verden, sa han og fortsatte:

- Jeg gikk gjennom en million følelser, som jeg bearbeidet gjennom det hele. Jeg vil ikke snakke for mye om det fordi det er hjerteskjærende på så mange måter.

EKSKOLLEGER: Robin Wright og Michael Kelly på hver sin side av Kevin Spacey. Foto: David Giesbrecht / Netflix / NTB scanpix
EKSKOLLEGER: Robin Wright og Michael Kelly på hver sin side av Kevin Spacey. Foto: David Giesbrecht / Netflix / NTB scanpix Vis mer

Bearbeider anklagene

Kelly fortalte til Variety at han ikke har snakket med Spacey siden anklagene, og at han ikke visste mer enn resten av verden.

- Det er vanskelig. Du går fra å prate med en person ofte til at dere overhodet ikke snakker sammen. Og i hvert eneste yrke, hva som helst, omstendighetene til side, og alt som skjedde, så er det underlig.

- Jeg bearbeider det fremdeles. Jeg har ikke formulert en mening, og jeg har ikke uttalt meg offentlig om det. Dette er det første jeg overhodet har sagt. Jeg tror at jeg fremdeles tenker igjennom masse, bearbeider alt sammen. Det er vanskelig, sa han.

Da nyheten om anklagene sprakk brukte regissør Ridley Scott under 24 timer på å bestemme at Spacey skulle klippes ut av dramafilmen «All the Money in the World». Siden har det vært lite å høre fra Spacey.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media