Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ellen DeGeneres

Bryter tausheten

Talkshowet granskes internt etter alvorlige anklager. Nå bryter Ellen DeGeneres tausheten og lover å ta ansvar.

SUKSESS: Ellen DeGeneres har hatt stor suksess med talkshowet sitt. Hun har blant annet mottatt 30 Emmy-priser og 20 People's Choice-priser. Her avbildet med en Golden Globe-pris i januar i år. Foto: AP
SUKSESS: Ellen DeGeneres har hatt stor suksess med talkshowet sitt. Hun har blant annet mottatt 30 Emmy-priser og 20 People's Choice-priser. Her avbildet med en Golden Globe-pris i januar i år. Foto: AP Vis mer

Nylig kom det fram at «The Ellen DeGeneres Show» granskes av produsentselskapet Telepictures og distributøren Warner Brothers.

Årsaken står i sterk kontrast til programleder og komiker Ellen DeGeneres' faste motto: «Vær snille med hverandre». Grunnen til den interne etterforskningen skal være anklager om giftig arbeidskultur bakom kulissene.

Dette kom fram etter at Buzzfeed publiserte en artikkel om nettopp dette. Anklagene omhandler usaklige oppsigelser, rasisme og trusler.

De fleste av Buzzfeeds kilder - tidligere og nåværende ansatte - anklaget for øvrig produsenter og andre toppledere for den giftige arbeidskulturen de opplevde, men en av dem uttalte at det til syvende og sist er Ellen DeGeneres' navn på programmet.

- Hun må ta mer ansvar, sa den anonyme, tidligere ansatte.

TABBE: Da talkshow-verten Ellen DeGeneres skulle introdusere Jenna Dewan, gikk det litt i glemmeboken at hun og hennes tidligere ektemann Channing Tatum har gått hvert til sitt. Bilder med tillatelse fra TV 3 Vis mer

- Lei meg

Nå bryter Ellen DeGeneres stillheten, skriver flere amerikanske medier. E! News, Entertainment Tonight og The Hollywood Reporter skriver at de har fått tilgang på et internt brev fra 62-åringen til de ansatte. I brevet skriver hun angivelig at hun var skuffet over å høre om anklagene mot de ansatte.

- På showets første dag sa jeg til alle i vårt første møte at «The Ellen DeGeneres Show» ville bli et sted for glede. Ingen skulle noensinne heve stemmen sin og alle skulle bli behandlet med respekt. Åpenbart har noe forandret seg og jeg er skuffet over å lære at dette ikke har vært tilfellet, skriver DeGeneres angivelig.

- For det er jeg lei meg. Alle som kjenner meg vet at det er det motsatte av hva jeg mener og hva jeg håpet for vårt show.

Videre anerkjenner programlederen at hennes enorme suksess ikke hadde vært mulig uten de ansatte.

- Mitt navn står på showet og alt vi gjør, og jeg tar ansvar for det.

KLINER TIL: Superstjerna Jennifer Aniston gjester «The Ellen DeGeneres Show», og byr mildt sagt på seg selv. Video: TV3 / Rød Løper Vis mer

Lover forandring

DeGeneres skriver også at hun og Warner Brothers samarbeider om å beslutte hva deres neste steg i saken skal bli, for å rette opp i problemene.

Ettersom showet har vokst, har hun ikke klart å holde styr på alt selv, og har dermed lent seg på at andre ansatte «gjorde jobben sin slik jeg ville foretrukket», skriver angivelig DeGeneres i brevet.

- Åpenbart gjorde ikke noen det, skriver hun og lover at dette skal forandre seg.

Vulture har publisert brevet i sin helhet, som avsluttes med at den berømte komikeren bemerker at om det ikke hadde vært for coronaviruset, ville hun tatt dette oppgjøret ansikt til ansikt med de ansatte.

Uhyggelig?

I en uttalelse til Buzzfeed i juli sa produsentene Ed Glavin, Mary Connelly og Andy Lassner at de tok historiene til de ansatte veldig alvorlig.

- Dette er ikke hvem vi er eller hvem vi streber etter å være, og det er ikke oppdraget Ellen har satt oss på, sa de.

Det var i mars at det begynte å hagle spekulasjoner rundt talkshow-verten, da en rekke personer gikk ut på sosiale medier og anklaget DeGeneres for å være svært uhyggelig.

Den nederlandske youtuberen Nikkie Tutorials (25), som egentlig heter Nikkie de Jager, gjestet showet i januar etter at hun sto fram som transperson på YouTube-kanalen sin. Seinere avslørte hun noen detaljer rundt besøket. Da hintet youtuberen om at DeGeneres slett ikke var så snill og imøtekommende som hun hadde sett for seg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!