Mads Mikkelsen:

Bryter tausheten

- Det kom som et sjokk, sier Mads Mikkelsen om å ta over Johnny Depps rolle i «Fantastic Beasts».

BLIR GRINDELWALD: Den danske skuespilleren Mads Mikkelsen har fått rollen som Gellert Grindelwald i filmserien «Fantastic Beasts», etter at Johnny Depp fikk sparken fra rollen. Foto: NTB
BLIR GRINDELWALD: Den danske skuespilleren Mads Mikkelsen har fått rollen som Gellert Grindelwald i filmserien «Fantastic Beasts», etter at Johnny Depp fikk sparken fra rollen. Foto: NTB Vis mer
Publisert

I november ble det kjent at den danske skuespilleren Mads Mikkelsen tar over rollen som Gellert Grindelwald i Harry Potter-spinoffserien «Fantastic Beasts».

Johnny Depp (57), som tidligere har hatt rollen, ble bedt av Warner Bros. om å trekke seg fra filmfranchisen i begynnelsen av november. Hollywood-stjerna hadde da nettopp tapt i retten etter en injuriesak mot den britiske tabloidavisa The Sun, som omtalte ham som «konebanker» i en artikkel i 2018.

I et intervju i forbindelse med sin nye film «Another Round», kommenterer Mikkelsen for første gang den mye omtalte «Fantastic Beasts»-rollen, skriver EW.

- Triste omstendigheter

- Jobbmessig er dette åpenbart veldig interessant og fint. Men det er også et sjokk at det kom etter alt som har skjedd, som er veldig trist. Jeg ønsker begge det beste. Det er triste omstendigheter, sier Mikkelsen i intervjuet, og viser til Johnny Depp og ekskona Amber Heard.

Striden mellom Depp og Heard, som startet da Heard ba om skilsmisse i 2016, har vært mye omtalt. Siden den gang har påstander om grov vold, rusproblemer og utroskapsrykter versert fra begge parter.

Parallelt med den økende oppmerksomheten rundt voldsanklagene har det vært en rekke opprop mot å få fjernet Depp fra prominente filmroller.

10. november skrev Deadline at ryktene gikk om at nettopp Mikkelsen skulle ta over rollen. Kilder sa til Deadline at Mikkelsen var regissør David Yates førstevalg og at de hadde opprettet kontakt med dansken.

Vil knytte det sammen

Mikkelsen er ikke et ukjent ansikt i Hollywood, etter roller i blant annet Star Wars-filmen «Rogue One» og Bond-filmen «Casino Royale». I intervjuet svarer han slik til EW om hvordan det blir å ta over rollen som den onde trollmannen:

- Det er dette som er vanskelig. Vi jobber fremdeles med det. Det må være en bro mellom det Johnny gjorde, og det jeg skal gjøre. Samtidig må jeg også kunne gjøre det til mitt eget, sier Mikkelsen, som også berømmer Depp for å ha utført rollen «mesterlig».

OND TROLLMANN: Depp fra filmen «Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald». Filmene følger eventyrene til magizoologen Newt Scamander, som blant annet må kjempe mot den onde trollmannen. Foto: Warner Bros/Kobal/REX
OND TROLLMANN: Depp fra filmen «Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald». Filmene følger eventyrene til magizoologen Newt Scamander, som blant annet må kjempe mot den onde trollmannen. Foto: Warner Bros/Kobal/REX Vis mer

Depp spilte rollen som Gellert Grindelwald i de to første filmene i «Fantastic Beasts»-serien. Den neste filmen med Mikkelsen får sin lansering i juli 2022.

SØKSMÅL: Johnny Depp har gått til sivilt søksmål mot den britiske avisa The Sun. Video / Foto: NTB SCANPIX. Reporter: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Profilert søksmål

Warner Bros. satte altså foten ned da Depp tapte injuriesøksmålet mot The Sun, en dom han allerede har annonsert at han kommer til å anke.

Dommeren mente at det The Sun hadde publisert om Depp da de kalte ham «konebanker», var «vesentlig sant». Heard vitnet i retten, og hennes fortelling om vold i ekteskapet ble altså trodd av dommeren.

Da avgjørelsen om Grindelwald-rollen ble kjent, skrev stjerna et lengre innlegg på Instagram.

«Jeg har vært overveldet og rørt av alle deres meldinger med kjærlighet og bekymringer, spesielt over de siste dagene. For det andre vil jeg meddele at jeg har blitt bedt om å trekke meg fra Warner Bros. Fra min rolle som Grindelwald i «Fantastic Beasts», og jeg har respektert og gått med på det», fortsetter han.

Siden den gang har også Depp-fansen mobilisert for at han skal få tilbake rollen, og bedt om at Heard fjernes fra den kommende «Aquaman 2», ifølge BT.

- Må bøye seg

Den britiske stjerna Jude Law spiller en av de andre hovedrollene som Albus Dumbledore i filmserien basert på Harry Potter-universet. Han kommenterer at det er uvanlig at man velger å bytte ut en skuespiller etter at produksjonen er i gang.

- Det er trolig en av de største produksjonene jeg har jobbet på. Og i en situasjon som dette må man bøye seg for studioet. Det er alt du kan gjøre, sier han i et intervju med Entertainment Tonight.

Depps skuespillerkollega fra «Fantastic Beasts»-serien, Dan Fogler, kommenterte skuespillerbyttet i en diskusjon med fansen på Instagram for noen dager siden, skriver CinemaBlend.

- Hva som er best for Johnny og hva som er best for filmen, er ikke nødvendigvis det samme. Den rette avgjørelsen er kanskje ikke den rettferdige avgjørelsen. Det er ikke lett. Jeg er glad i Johnny og ønsker at han er den beste han kan være, sier Fogler.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer