Anthony Hopkins Oscar

Bryter tausheten

Sir Anthony Hopkins vant prisen for beste mannlige skuespiller foran den avdøde storfavoritten Chadwick Boseman. Nå hedrer han Boseman i takketalen.

SNAKKER UT: Skuespiller Anthony Hopkins letter på sløret etter Oscar-kritikk. Video: @anthonyhopkins / Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Anthony Hopkins våknet mandag morgen opp som dobbel Oscar-vinner, en overraskelse for mange, inkludert den walisiske skuespilleren selv.

- I en alder av 83 år, hadde jeg aldri forventet å få denne prisen. Det gjorde jeg virkelig ikke. Jeg er enormt takknemlig overfor Oscarakademiet, sier Anthony Hopkins i en nylig sluppet video, tatt i morges med det vakre walisiske landskapet som bakgrunn.

I en kort video lagt ut på Instagram, anerkjenner han seieren og holdt takketalen han ikke var i stand til søndag kveld. På grunn av coronapandemien var ikke 83-åringen tilstede under utdelingen. I takketalen gjorde han også et stort poeng ut av diskusjonen som har versert siden utdelingen i natt, med å hylle nominerte, avdøde Chadwick Boseman.

Hopkins vant Oscar for beste mannlige skuespiller, for sin rolle som en aldrende mann med demens i filmen «The Father».

FAVORITT: Chadwick Boseman vant Grammy for Best Actor i filmen «Ma Rainey's Black Bottom», tidligere i år. Foto: NTB
FAVORITT: Chadwick Boseman vant Grammy for Best Actor i filmen «Ma Rainey's Black Bottom», tidligere i år. Foto: NTB Vis mer

Var storfavoritt

Avdøde Chadwick Boseman var storfavoritt til å hente hjem prisen for Beste mannlige skuespiller for hans innsats i filmen «Ma Rainey's Black Bottom».

Under årets Oscar-utdeling var det imidlertid veteranen Hopkins (83) som stakk av med prisen, til manges overraskelse.

Boseman var regnet som favoritt til å vinne prisen, etter å ha vunnet flere andre priser i oppløpet mot Oscar-natta, og har hatt de beste oddsene hos bettingselskapene. Skuespilleren døde av kreft i august i fjor.

I takketalen som nå er sluppet, hedrer Hopkins, i tråd med sitt gentleman-image, nettopp Chadwick Boseman.

- Jeg ønsker med dette å hedre Chadwick Boseman, som forlot oss så altfor tidlig, sier prisvinneren i takketalen og fortsetter:

- Igjen, tusen takk alle sammen. Jeg forventet virkelig ikke dette. Jeg føler meg privilegert og verdsatt. Tusen takk, sier Sir Anthony Hopkins.

VANT: 83 år gamle sir Anthony Hopkins vant i natt prisen for beste mannlige skuespiller, noe som skapte store reaksjoner etter årets Oscar-utdeling. Foto: NTB
VANT: 83 år gamle sir Anthony Hopkins vant i natt prisen for beste mannlige skuespiller, noe som skapte store reaksjoner etter årets Oscar-utdeling. Foto: NTB Vis mer

Debatt om prisen

At kategorien beste skuespiller var lagt helt til slutt under årets seremoni, ble sett på som et signal på at Boseman skulle hedres med prisen. Så da det var Hopkins som ble hedret med den gjeve statuetten, førte det til debatt omkring vinneren var den rette.

«Tjuveri og sjokkerende», skriver USA Today, fansen er sjokkert, skriver New York Post.

Huffington Posts kommentator går så langt som å beskrive avslutningen på Oscar-seremonien som «horribel».

- Dersom seremonien var en film, var det en som begynte med et solid premiss, gode karakterer, stilige effekter og så en horribel siste scene, hvor karakterene man heier på ikke får slutten de fortjener, mener kommentator Marina Fang.

Samtidig hylles Hopkins som fortjent vinner av prisen, blant annet av Den nasjonale britiske foreningen for autisme.

- Det er fantastisk å se Hopkins få sin andre pris og vi er sikre på at seieren inspirerer andre skuespillere med autisme, skriver foreningen.

Hopkins er den eldste personen noensinne som har vunnet Oscar, og dette er hans andre Oscar av seks nominasjoner, skriver Hollywood Reporter. Første gang han vant, var i 1991 for «Nattsvermeren».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer