DEBATT

BSU-ordningen må styrkes

Ordningen fungerer godt for dem som er flinke til å spare opp egne midler.

NYE LØSNINGER:  - Norge har et tøft boligmarked med høye priser og mangel på boliger i de største byene. Jeg er glad vi har en regjering som i stedet for å stoppe opp og beundre de utfordringene dagens unge står overfor, faktisk prøver å finne nye ideer og løsninger, skriver formann i FpU Atle Simonsen. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
NYE LØSNINGER: - Norge har et tøft boligmarked med høye priser og mangel på boliger i de største byene. Jeg er glad vi har en regjering som i stedet for å stoppe opp og beundre de utfordringene dagens unge står overfor, faktisk prøver å finne nye ideer og løsninger, skriver formann i FpU Atle Simonsen. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Doktorstipendiatene ved UiO Tarald Berge og Martin Andresen kritiserer regjeringen for å styrke Boligsparing for Ungdom (BSU), og mener den bør avvikles. Jeg er uenig, og mener heller vi skal rose regjeringen for de boligtiltakene som gjennomføres og oppmuntre regjeringen til å styrke BSU ytterligere. I løpet av årets tre første måneder sparte norsk ungdom 1,6 milliarder mer enn året før grunnet BSU-økningen, det viser at det fungerer.

Norge har et tøft boligmarked med høye priser og mangel på boliger i de største byene. Jeg er glad vi har en regjering som i stedet for å stoppe opp og beundre de utfordringene dagens unge står overfor, faktisk prøver å finne nye ideer og løsninger.

Siv Jensen har siden hun tiltrådte som finansminister vært svært opptatt av å finne løsninger på hvordan vi får unge, og særlig nyetablerte personer inn på boligmarkedet.

BSU-økningen vil, i tillegg til å forenkle boligbygging, fjerne fordyrende krav, la bankene ha fleksible egenkapitalkrav og doble antall studentboliger. Det vil sørge for at ungdom får det lettere på boligmarkedet.

Regjeringen har også økt frikortgrensen til kr 50 000 som sørger for at ungdom får mer penger, den vil FpU øke til kr 100 000.

BSU sørger for at unge mennesker som er flinke til å spare får belønning. Jeg syns det er bra at unge voksne lærer at det lønner seg å spare. Påstanden om økt klasseskille på grunn av BSU blir for meg helt meningsløs. Dersom man ikke har råd til å spare 1-2000kr i måneden eller ikke har jobb så er man jo heller ikke i økonomisk stand til å eie en leilighet og betjene et lån på 2- 3 mill., med kostnader på 9- 13 000kr i måneden.

Selvfølgelig løser ikke BSU alle landets boligutfordringer. Men å utelukke BSU som en del av løsningen, er en dårlig idé. BSU er et incentiv for at unge mennesker skal spare mer. Om man velger å benytte seg av ordningen er valgfritt. Den fungerer godt for dem som er flinke til å spare opp egne midler.

Fremskrittspartiets Ungdom vil heve BSU-grensen til 40 000kr i året, med en total grense på 300 000kr. Det er viktig at BSU-ordningen henger med i tiden når boligprisene øker år for år.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer