GÅR AV: Trine Eilertsen, sjefredaktør i Bergens Tidende, trekker seg nå fra stillingen. Foto: Erik Berglund / Dagbladet
GÅR AV: Trine Eilertsen, sjefredaktør i Bergens Tidende, trekker seg nå fra stillingen. Foto: Erik Berglund / DagbladetVis mer

BT-redaktør går av

Trine Eilertsen flytter til Oslo for å være mer sammen med familien.

(Dagbladet): Bergens Tidendes mangeårige sjefredaktør Trine Eilertsen varslet i dag styret i BT om at hun går av som redaktør.

Eilertsen begrunner oppsigelsen med at hun ønsker å tilbringe mer tid med familien.

- Jeg har en mann og en liten gutt på under to år, som bor i Oslo. Jeg har pendlet i høst, og synes ikke det er en bærekraftig tilværelse.
Det er hovedgrunnen til at vi slutter.

- Trer tilside Men at det skjer akkurat nå, er også forårsaket av store omstillinger i BT.

- Akkurat nå er at vi er inne i en stor omstiling med stor nedbamenning. BT skal bygge en ny organisasjon, og lederen må være her de neste årene. Da trer jeg tilside, sier Eilertsen.

Som resten av det norske avismarkedet, er BT under stort press.

Schibsteds fire store abonnementsaviser, Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen kutter til sammen 300—400 stillinger.

Eilertsen skal være tilgjengelig for Schibsted og BT fram til nyåret, men da vil hun begynne å se seg om etter en ny jobb.

Ingen kommentar - Jeg er i noen samtaler, mer enn det kan jeg ikke si.

- Har du søkt på stillingen som ny kringkastingssjef?

- Jeg kommenterer ingen stillinger. Jeg skjønner at det blir spekulasjoner, men det får jeg heller leve med, sier Eilertsen.

Eilertsen ble ansatt som sjefredaktør i desember 2008, og syns det er trist å skulle forlate avisa.

- Ja, guri. Jeg hadde nettopp allmøte, og jeg klarte ikke å holde tårene tilbake, sier Eilertsen.

Forstår avgang Styreleder Didrik Munch beklager Eilertsens avgang.

- Vi skulle gjerne beholdt henne, men har forståelse for hennes beslutning. Bergens Tidende har aldri stått sterkere enn i dag, og Trine har vært en avgjørende kraft i de nødvendige omstillingene som mediehuset nå gjennomfører for å møte en mer digital fremtid. Jeg ønsker Trine lykke til med nye utfordringer og håper vi en gang i fremtiden kan få glede av Trines kompetanse i Schibsted-systemet, sier Munch til BT.

Etter Eilertsens avgang er det Gard Steiro som tar over roret i BT. Han vikarierte for Trine Eilertsen da hun var i fødselspermisjon.

- Gard er et sjeldent ledertalent, og har bevist at han håndterer større oppgaver. I Gard får Bergens Tidende en sjefredaktør som har lang redaksjonell erfaring og dyp innsikt i alle sider av journalistikken, sier Munch.