Buchardt og Stordalen vil bygge konserthus i Oslo

Hotellbaron Petter Stordalen og Anders Buchardt vil gi Oslo-Filharmonien en 100-årsgave til en verdi av 2,5 milliarder kroner.

VERDI PÅ 2,5 MILLIARDER: Petter Stordalen og Anders Buckhardt vil finansiere nytt konserthus i Oslo. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VERDI PÅ 2,5 MILLIARDER: Petter Stordalen og Anders Buckhardt vil finansiere nytt konserthus i Oslo. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

«Gaven» er et flunkende nytt konserthus på Filipstadkaia i Oslo, samt et hotell og et kongressenter, til 100-årsjubileet i 2019. Kostnadene beregner de to til 2,5 milliarder kroner, ifølge Aftenposten.

Filipstad ligger i selve indrefileten i tilknytning til fjordbyen og er en naturlig forlengelse av utbyggingen av Tjuvholmen, der Petter Stordalen allerede eier luksushotellet The Thief.

Stordalen peker på «de enorme mulighetene som ligger der, både for Oslo og for oss som hotellaktører i Oslo og Norge». Han vil fullfinansiere prosjektet sammen med sin mangeårige samarbeidspartner Anders Buchardt - hvilket blir godt mottatt av Oslo-Filharmonien, som ikke har klart å få offentlig finansiering til nye lokaler.

SAMARBEIDSPARTNER: Anders Buchardt (t.h.) sammen med sin far Arthur Buchardt i 2008.

Foto: Jørn H.Moen / Dagbladet
SAMARBEIDSPARTNER: Anders Buchardt (t.h.) sammen med sin far Arthur Buchardt i 2008. Foto: Jørn H.Moen / Dagbladet Vis mer

- Politikerne i Oslo slipper å miste nattesøvnen, de kan sove trygt. Det blir heller ingen debatt i bystyret i etterkant hvis det skulle blir dyrere enn forventet. I så fall blir det en diskusjon mellom oss og banken, sier Stordalen.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram