Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Budbringeren» gjør suksess i USA

Pål Sletaunes suksessfilm «Budbringeren» vises for fulle hus på den prestisjetunge Sundance-festivalen i USA denne uka. Sletaune er den første norske regissøren som er blitt spesialinvitert til festivalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Fantastisk moro at filmen blir så godt mottatt, sier Pål Sletaune til Dagbladet.

Filmen skal vises fire ganger i løpet av festivalen, som varer til lørdag. Responsen på de tre første visningene er svært bra.

- Utenfor Norge er det kanskje nordamerikanerne som har skjønt humoren i filmen best, sier regissøren.

Den gode mottakelsen i USA kommer beleilig før Oscar-noiminasjonene avgjøres 10. februar. Filmen har fått den engelske tittelen «Junk Mail», og er Norges kandidat til Oscar for beste fremmedspråklige film.
«Budbringeren» skal etter planen få ordinær amerikansk premiere i New York i april.

Sundance-festivalen regnes som en av de viktigste markedsplassene for Hollywood-uavhengige filmer. Festivalen er hovedsakelig en arena for amerikanske produksjoner, men bransjebladet «Variety» håndplukker hvert år ti utenlandske regissører til å vise filmene sine i et sideprogram utenfor konkurransen. «Variety» presenterer regissørene i det nyeste nummeret av bladet. «Junk Mail» får et stort, rosende oppslag. «Slående original debut, en eksentrisk komedie», heter det om filmen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!