Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Budbringeren, Norges Oscar-kandidat

Den norske innstillingsjuryen valgte i dag «Budbringeren» som Norges bidrag i konkurransen om en Oscar-nominasjon, melder Nettavisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed vil Pål Sletaunes skakke skildring av et postbuds begredelige, men særdeles tragikomiske hverdag, konkurrere om å bli nominert i klassen for utenlandske filmer med blant andre Danmarks kandidat - Nils Malmros' «Barbara» med Anneke von der Lippe i hovedrollen.

Grunnen til at nominasjonen først forelå mandag, var at juryen ikke hadde fått sett en av de fire filmene som konkurrerte om å bli norsk Oscar-kandidat - Carl Jørgen Kiønigs «Salige er de som tørster» etter Anne Holts kriminalroman.
 

«Budbringeren» har allerede vunnet en rekke nasjonale og internasjonale priser, blant dem tre Amandaer, kritikerpris i Cannes og jurypris i Napoli.

Så sent som i slutten av september - etter 31 uker på kino - gikk historien om postbudet Roy og hans opplevelser i Oslo øst fortsatt for utsolgte saler.
 

NTB

(NTB)

Hele Norges coronakart