«Buddy»-regissør erstatter Aksel Hennie

Tar over Varg Veum-jobben.

(Dagbladet.no): Aksel Hennie takket først ja til regijobben på Varg Veum-filmen «Falne Engler», men trakk seg senere på grunn av andre forpliktelser.


Nå har SF Norge fått tak i en erstatter.
Morten Tyldum - kjent fra blant annet «Buddy» - har takket ja til jobben, heter det i en pressemelding.

«Falne Engler» får premiere i løpet av 2008, mens den første filmen, «Bitre Blomster», skal opp på kino i september. I tillegg er fire tv-filmer på trappene.

«Bitre Blomster» regisseres av Ulrik Imtiaz Rolfsen («Izzat»), og skuespillere som Trond Espen Seim, Kathrine Fagerland og Bjørn Floberg går igjen i alle filmene.

Produsent Guttorm Petterson i SF Norge er strålende fornøyd med å ha fått Tyldum med på laget.


- I serien av Varg Veum-filmer har vår største utfordring i det siste vært å finne riktig regissør til «Falne Engler». At vi nå har fått kontrakt med Morten Tyldum er av stor betydning for det videre løpet. Han er en av de norske regissørene som allerede har bevist at han kan kommunisere med et stort publikum, samtidig som han kan sette sitt personlige preg på filmene, sier Petterson ifølge pressemeldingen.

VARG VEUM-REGI: Morten Tyldum (lengst til høyre) tar over Aksel Hennies regijobb på «Falne Engler». Her er han sammen med Hennie, og andre skuespillere fra «Buddy». Foto: LARS EIVIND BONES
VARG VEUM-REGI: Morten Tyldum (lengst til høyre) tar over Aksel Hennies regijobb på «Falne Engler». Her er han sammen med Hennie, og andre skuespillere fra «Buddy». Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer