Budkrig om norsk katastrofefilm - nå kommer «Bølgen» på kino i USA

Suksess i katastrofefilmenes hjemland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den norske katastrofefilmen «Bølgen» med Kristoffer Joner og Ane Dahl Torp i hovedrollene er sett av over en halv million på kino i Norge, og distribusjonsrettigheter er solgt til så å si hele verden.

Nå melder produsent Martin Sundland i Fantefilm at distribusjonsrettighetene for USA er solgt til det velrenommerte selskapet Magnolia, etter en budrunde som skal ha omfattet to andre, store amerikanske filmdistributører.

Premiere vinter/vår - Magnolia har garantert at det blir kinorelease i USA. Alle de tre distributørene som deltok i budrunden understreket at de var interessert i mer enn video-on-demand. Premieredato er ikke fastlagt, men blir trolig til vinteren eller våren, sier Sundland til Dagbladet på telefon fra Toronto, der filmen vises i natt.

- Hvor mange kinoer vil vise filmen?

- Jeg har ikke noe eksakt tall, men de snakker om en lansering av anseelig størrelse, sier produsenten.

Dybde Magnolia har tidligere lyktes med å løfte fram skandinaviske filmer som danske «Jakten» og «En kongelig affære», svenske «Force Majeur» og norske «Hodejegerne» og «Trolljegeren» på amerikanske kinoer - som vanligvis ikke ber på sine knær etter å få vise filmer på rare språk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer