«Wisting»:

- Budsjettsprekk, regissør sa opp, arbeidere forbanna over sein lønn

Det regjerte uro i kulissene til den kommende storserien «Wisting».

HOVEDROLLE: Sven Nordin spiller William Wisting i Viaplay-serien «Wisting». Her fra da Dagbladet besøkte settet øst i Oslo i høst. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
HOVEDROLLE: Sven Nordin spiller William Wisting i Viaplay-serien «Wisting». Her fra da Dagbladet besøkte settet øst i Oslo i høst. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Wisting» er en av Norges største tv-dramasatsinger noensinne. Budsjettet er i hundremillionerkronerklassen og har skuespiller Sven Nordin i hovedrollen som politietterforsker William Wisting, kjent fra krimbøkene til forfatter Jørn Lier Horst. TV-serien skal vises på TV3 og Viasat, og får etter planen premiere i april 2019.

Siden tidlig vinter har produksjonsselskapet Cinenord spilt inn serien i Oslo, i utlandet, samt i og rundt Larvik. Dagbladet kan i dag fortelle om en kaotisk innspillingsperiode preget av mangelfull planlegging og økonomisk rot.

Flere hundre mennesker er involvert i innspillingen av «Wisting». Dagbladet har vært i kontakt med flere som er kritiske til hvordan produksjonsselskapet Cinenord har gjennomført produksjonen. Imidlertid er det ingen som ønsker eller tør å stå fram med navn, fordi film- og tv-bransjen baserer seg i stor grad på frilans- og prosjektjobbing. De er redde for å bli kjent som en som «plaprer» og dermed miste seinere oppdrag.

Dette er noe av det som skjedde underveis, og som får kritikk:

  • Et stort overforbruk førte til en enorm budsjettsprekk på et titall millioner kroner, som igjen ledet til kaotiske og uoversiktlige arbeidsforhold.
  • Produksjonsselskapet beskyldes for inkompetanse.
  • Arbeidere opplevde at fakturert lønn ikke ble utbetalt i tide.
  • Regissør, produsent, produksjonsleder og fotograf forlot prosjektet.

I september omtalte Dagbladet hvordan hele serien var dager unna å bli skrota, på grunn av økonomisk press som følge av streiken i film- og tv-bransjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer